Wednesday , October 4 2023

Părinții care au ales copii greu adoptabili, celebrați de Ziua Națională a Adopției

Inițiativa de a marca Ziua Națională a Adopției s-a născut în anul 2014 și este menită să celebreze familiile care au dorit să ofere șansa unor copii care nu au avut parte de iubire parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică și spirituală să crească într-o familie.

Anul acesta, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a serbat Ziua Națională a Adopției celebrând curajul și deschiderea părinților care au devenit ”lumea” unui copil greu adoptabil, cu povești de viață nu tocmai simple, care implică probleme medicale sau emoționale.

”Dacă în anul 2020 doar 2 familii au adoptat copii de pe profilul public, în anul 2021 numărul lor a fost de 7. Anul trecut, o dată cu modificările survenite în legea adopției, numărul lor a crescut la 15, iar în acest an sunt 10 familii care au luat copii în încredințare în vederea adopției sau sunt în perioada de potrivire practică cu copii de pe profilul public. Sunt familiile care au dat la o parte criteriile impuse de ei sau de imaginea copilului ideal și au mărit grupa de vârstă, au trecut peste etnie, au adoptat trei frați, dar, cel mai important, au acceptat poveștile copiilor, în cele mai multe cazuri nu simple, de natură medicală sau emoțională, poveste care, pentru cei care doresc să adopte un copil mic, nu este luată în calcul, deși ea există”, au transmis reprezentanții instituției.

Acțiunea s-a desfășurat la spațiul de joacă ”Tomiță”, din cartierul Obcini, pus la dispoziție gratuit de către președinta Asociației ”A iubi, a dărui”, Alina Nădejde. Evenimentul a avut loc miercuri, 31 mai, și  a adus împreună un număr de 17 copii, însoțiți de părinții adoptivi.

”Să fii fericit nu înseamnă că totul e perfect, ci înseamnă că te-ai decis să vezi dincolo de imperfecțiuni!”, este mesajul pe care familiile care au adoptat acești copii îl transmit celor care doresc să le urmeze exemplul, dar nu s-au decis încă. (O. N.)

 

Vezi si

Motorina s-a scumpit din nou, prețul se apropie tot mai mult de 8 lei pe litru

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit marți, 3 octombrie, motorina standard cu 5 bani pe …