O școală din Fălticeni este închisă total din cauza gripei, iar alte 5 unități au suspendat parțial cursurile

reportersite
28/02/20 ora:4:59am

Gripa și infecțiile respiratorii de sezon au închis total, în acest final de săptămână, prima școală din județul Suceava, iar alte cinci unități de învățământ au cursurile suspendate parțial. La începutul acestei luni, au mai fost suspendate total cursurile la o grădiniță din Horodnic de Sus, astfel că Şcoala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni este a doua unitate de învățământ afectată în totalitate de numărul cazurilor de gripă și de absenteismul elevilor.

Potrivit informării Inspectoratului Şcolar Județean Suceava, în total, sunt diagnosticați cu gripă 64 de preșcolari și elevi, fiind afectate 28 de grupe și clase. Sunt afectați de măsura suspendării cursurilor în unitățile de învăță­mânt din județul Suceava 718 copii, dintre care 503 sunt elevii școlii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni. La această unitate șco­lară au fost înregistrate 8 cazuri de gripă și se întrunește condiția absenteismului a minimum 20% din efectivele de elevi, drept urmare s-a luat decizia suspendării totale a cursurilor.

Au fost suspendate parțial cursurile la Gră­diniția cu Program Normal Obcini Suceava, unde sunt 16 copii diagnosticați cu gripă, Grădinița cu Program Prelungit ”Prichindel” Suceava care are 6 cazuri de gripă, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, 11 cazuri de gripă, la Şcoala Gimnazială  ”Al. I. Cuza” Fălticeni, unde sunt înregistrate 22 de cazuri de gripă, toate într-o singură clasă, iar la Şcoala Gimnazială ”Petru Comănescu” Gura Humorului au fost suspendate cursurile la o clasă de elevi unde există un bolnav de gripă, iar 20% dintre elevii clasei absentează pe fondul infecțiilor respiratorii. (O. N.)