Thursday , July 18 2024

O parte din locuințele din Suceava nu aveau apă nici miercuri seară la ora 19:00. Furnizarea se va relua etapizat până joi dimineață

În seara zilei de miercuri, 20 septembrie, încă nu curgea apă la robinetele locuințelor din mai multe zone ale Sucevei. Remedierea avariei de pe magistrala cu diametrul de 800 de la Berchișești s-a făcut după-amiază, dar ritmul de umplere a rețelei de transport, a celor de distribuție și inclusiv a rezervoarelor de apă era unul scăzut.

„La ora 17:40 am terminat și apoi, din 5 în 5 minute pornim pompele. Nu le pornim toate odată”, a declarat Ștefan Groza, directorul general al ACET SA Suceava. El a explicat că posibilele probleme de furnizare sunt legate și de o creștere bruscă a consumului de apă după ora 19:00 și având în vedere că umplerea sistemului se face treptat, nu în viteză, tocmai pentru a nu exista pericolul de a ceda din nou o conductă principală, unele zone din oraș nu aveau încă apă deloc în această seară.

„Îndeosebi în zonele înalte este această problemă”, a precizat Ștefan Groza. Spre exemplu, câteva zone din Obcini urmează să aibă apă potabilă după ora 20:30, însă cele mai mari probleme întâmpinate au fost în zona Zamca și într-o parte a cartierului Burdujeni, unde a fost nevoie de o intervenție pentru o avarie, dar locală, nu la nivelul întregului cartier.

„Noaptea asta vom fi prezenți peste tot cu echipe. Dacă nu vor fi alte evenimente neplăcute de amploare, atunci mâine dimineață la ora 07:00 ar trebui să curgă apă la robinete în toate zonele orașului”, a mai spus Ștefan Groza. (D.P.)

 

Vezi si

Școlile din Marginea, dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, prin fonduri PNRR

Cele patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea au început să fie …