Sunday , February 5 2023

O freză buclucaşă a împiedicat continuarea asfaltării pe bulevardul George Enescu

Lucrările pe porţiunea de bulevard din faţa Catedralei au întârziat din cauză că freza firmei de construcţii botoşănene s-a stricat şi nu s-a folosit altă freză, pentru că nu ar fi fost la fel de performantă. In cursul zilei de astăzi se demarează asfaltarea străzii Mihai Eminescu de la Centrul Cultural Bucovina înspre Baia Comunală

asfaltare [800x600]

Asfaltarea porţiunii de bulevard din faţa Catedralei a fost întârziată din cauză că freza firmei de construcţii botoşenene s-a stricat şi, potrivit reprezentanţilor firmei Victor Construct, nu s-a folosit altă freză pentru că nu ar fi fost la fel de performantă ca cea stricată. Cu privire la acest inconvenient, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu s-a declarat foarte nemulţumit, reproşându-le constructorilor că nu sunt în grafic cu niciuna dintre lucrările începute. “Lucrările nu sunt în grafic. Stăm de cinci zile după o freză, eu ştiu că orice constructor, oricât de mic ar fi, are o freză de frezat. Nici în această dimineaţă nu era freza acolo, au zis că mâine o repară, deci, am ratat să finalizăm la sfârşitul săptămânii trecute continuarea bulevardului George Enescu”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Pentru că strada Mihai Eminescu a fost frezată la timp, potrivit constructorilor, în cursul zilei de astăzi vor începe asfaltarea de la Centrul Cultural Bucovina, fostul Cinematograf Modern, înspre Baia comunală. Tot cei de la Victor Construct au specificat că, dacă nu se anunţa o vreme ploioasă, ar fi început lucrările de asfaltare, de ieri.
“Mâine începem asfaltarea de la fostul Cinematograf Modern spre Baia Comunală, mergem până aproape de intersecţie, unde e frezat. Voiam să turnăm astăzi, dar s-au anunţat ploi şi turnăm mâine”, au spus reprezentanţii firmei Victor Construct, ieri în cadrul comandamentului săptămânal.
15 august – noul termen de finalizare a lucrărilor la podul peste râul Suceava
Reprezentanţii firmei Victor Construct au dat-o cotită în ceea ce priveşte lucrările la podul peste apa Sucevei, prezentânt, în cadrul comandamentului săptămânal de ieri, tot felul de scuze cu privire la întârzierea lucrărilor. Primarul Ion Lungu le-a sugerat constructorilor să mărească forţa de muncă în zonă şi să nu se mai lege de stricăciunile care sunt la pod, pentru că, după cum spune el, de asta se repară podul. Conform noului termen, lucrările la podul de peste râul Suceava trebuie finalizate până la, cel târziu, 15 august a.c. “La lucrările la pod nu mă conving şi, să dea Dumnezeu ca în data de 15 august, după noul termen, să fie finalizate lucrările. Nu zic că nu sunt lucrări sensibile şi de asta am insistat atât de mult, încă din primăvară, pe lucrările la pod şi la pasajul peste calea ferată. Mi-au făcut un referat, că au descoperit America, cât de corodat era podul, câte defecţiuni erau, dar de asta reparăm. La fel, nu mă conving că sunt în graficul bun”, a declarat primarul municipalităţii sucevene.
Primarul Lungu, în urma unor vizite în teren, a ajuns la concluzia că doar câţiva muncitori lucrează la pod, în condiţiile în care, conform primului grafic de lucrărări, reparaţiile la pod trebuiau finalizate până la sfârşitul acestei luni. Din toate aceste întârzieri, cele mai bune lucruri sunt acele semafoare montate pe pod, cu ajutorul cărora circulaţia este cât de cât normală. “Am trecut şi la sfârşitul săptămânii pe acolo şi nu am văzut forfotă. Erau doi – trei – cinci oameni lucrând, m-am uitat şi pe pod şi sub pod. Nu este aşa cum ne-am dori, adică să fie cât mai multă forţă de muncă, să lucreze cu eficienţă şi să finalizeze cât mai repede lucrările pe pod, astfel încât să meargă mai departe la lucrările la pasajul peste calea ferată. Un lucru bun este că, cu acele semafoare, se circulă cât de cât şi nu se blochează circulaţia. Vom monitoriza în continuare lucrările de acolo, dar eu cred că este nevoie de mai multă forţă de muncă, sigur, forţă de muncă sensibil calificată, tocmai de asta am insistat atât de mult pe pod”, a precizat primarul Ion Lungu.
Reprezentanţii firmei botoşenene susţin că, concomitent cu lucrările la pod, începând cu data de 1 august a.c. vor demara lucrările şi la pasajul peste calea ferată din Iţcani. “Conform graficului pe care vi l-am prezentat data trecută, la data de 1 august ne apucăm de pasaj”, au precizat cei de la Victor Construct. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

CSU Suceava a reluat campionatul cu o înfrângere la limită în fața celor de CSM București

CSU Suceava a reluat campionatul Ligii Naționale la handbal masculin cu o înfrângere la limită, …