O delegație a Ministerului Agriculturii s-a întâlnit  la Vatra Dornei cu procesatori din industria laptelui, dupa inchiderea productiei LaDorna

reportersite
10 iulie 2020, 15:00

La solicitarea președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, făcută în urmă cu câteva zile, la Vatra Dornei are loc o întâlnire – vineri, 10 iulie – cu delegația Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condusă de George Scarlat, secretar de stat, responsabil pe domeniul zootehnie și industria alimentară.

Întâlnirea a fost organizată pentru a discuta cu furnizorii și procesatorii din industria laptelui, în contextul anunțului făcut de Grupul Lactalis privind închiderea unităților de producție din Floreni și Vatra Dornei.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Suceava, la întâlnire mai participă reprezentanți de instituții din județ – Prefectură,  Consiliul Județean, Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Agenția de Plăti și Intervenție pentru Agricultură (APIA), precum și primari din zona Dornelor.

„Se dorește a fi o analiză aplicată privind perspectivele procesării laptelui în județul Suceava și cu privire la dorința clară ca producția de lactate LaDorna să fie realizată în județ. De asemenea, zilele următoare va avea loc o întâlnire cu reprezentanții Grupului Lactalis, programată la Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, se arată în comunicatul CJ Suceava. (D.P.)