Saturday , April 27 2024

”Nu vom mai fi niciodată în totalitate spital non-covid”, consideră medicul Anatolii Buzdugan, managerul Spitalului Județean

In prezent, sunt 295 de pacienți diagnosticați pozitiv cu Covid 19, internați la Spitalul Sucevean. Ambulatoriul de specialitate rămâne închis. Conducerea spitalului sucevean dorește consultații prin tele-medicină, acolo unde specialitățile permit astfel de proceduri. Este urgentă deschiderea secției de Chirurgie, non-covid, deoarece spitalele din județ nu mai fac față numărului mare de pacienți

Conducerea Spitalului Județean nu este prea optimistă în ceea ce privește deschiderea unității spitalicești pentru toate specialitățile non-covid și menționează că este nevoie de foarte mult timp pentru ca lucrurile să reintre pe un făgaș normal, completând că Spitalul din Suceava „nu va mai fi niciodată non-covid”, iar pacienți diagnosticați pozitiv cu acest tip de virus, fiind de acum, în permanență. ”Nu vom mai fi niciodată spital non-covid. Asta ar însemna să nu mai avem pacienți diagnosticați pozitiv cu Covid 19, iar astfel de pacienți vor fi de acum, în permanență. Sperăm că vor fi cazuri din ce în ce mai puține, dar nu vor dispărea în totalitate. Am fost  numiți spital covid prin Ordin al Ministerului Sănătății și se pare că așa vom rămâne, mult timp. În plus, încă suntem într-o perioadă delicată și în orice moment pot să crească din nou cazurile de pacienți infectați. Tocmai pentru a evita acest lucru, acum lucrăm la noi protocoale și circuite. Vrem să redeschidem chirurgia non-covid, se impune deschiderea patologiei chirurgicale pentru că spitalele din județ nu mai fac față. Sperăm să putem pune la punct circuitele necesare pentru a putea prelua și cazurile non-covid, să avem un fel de activitate mixtă, și covid și non-covid”, a explicat medicul neurochirurg Anatolii Buzdugan, managerul Spitalului Județean.

Ambulatoriul de Specialitate își va relua activitatea în curând, dar în sistem de telemedicină, fiind imposibilă pentru moment deschiderea fizică a acestuia. Ambulatoriul de specialitate Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice din cadrul Spitalului Județean și-a reluat activitatea, în acest mod, încă de pe 13 aprilie, iar zilele următoare vor începe și alte specialități să fie deschise pentru pacienți. „În acest fel, prin telemedicină se permit consultațiile zilnic, ori de câte ori este nevoie, minimizând riscul complicațiilor pe termen lung și reducând către zero riscul infectării cu COVID a pacienților noștri cu diabet zaharat”, a declarat doctorul Claudiu Cobuz.

În prezent, în Spitalul Județean Suceava, sunt internați 295 de pacienți diagnosticați pozitiv cu Covid 19. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Cinci eleve au obținut premii la Olimpiada Națională de Limba Germană, iar Alexandra Oniceanu, de la ”Ștefan”, s-a calificat în lotul lărgit

Trei dintre elevele premiate sunt de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, fiind coordonate …

No comments

  1. Partea de spital vechi sa rămână Covid toate saloanele și cel nou sa între în functiune pentru toate bolile posibile!!!!!!

  2. Niște nesimtiti

  3. In toate tarile civilizate respectiv Austria, Germania, Franta, absolut toate spitalele trateaza pacienti cu gripa Covid, dar nu au intrerupt activitatea si nu au interzis nimanui accesul la dreptul de a fi tratat indiferent de afectiune.
    Aveti incapacitatea de a gestiona corect situatia, sau ceva va retine!
    Sunteti 1300 de angatati platiti sa ingrijiti tot 1300 pacienti!
    De cca 3 luni sunteti platiti 1300 de angajati sa ingrijiti o medie de 400 pacienti!
    Oare este corect?
    Oare va convine sa lungiti cat mai mult aceasta situatie?
    Oare a venit timpul sa intelegem ca suntem pe cont propriu?

  4. Istrati Cătălin

    Deschideți ambulatoriu fizic pentru că este clădire separată și cei cronici să ne putem face tratamentul și chiar ecografiile acolo…eu unul am nevoie de PARACENTEZĂ saptanal și o făceam în ambulatoriul de aproape doi ani și jumătate…acum sânt nevoit să plătesc taxi până la Gura Humorului saptanal sânt condamnat definitiv datorită acestei imposibilități…mai gândiți că că murim acasă toți cronicii.