Thursday , June 24 2021

Municipiul Suceava nu a avut centrul de vaccinare drive-trough înainte de Paști. Lungu speră că va fi amenajat, totuși,  la Shopping City, până la Duminica Tomei

Centrul de vaccinare anti-COVID-19 în sistem drive-trough pe care Primăria Municipiului Suceava a vrut să-l deschidă la Shopping City Suceava chiar înainte de Paști va fi amenajat în cel mai fericit caz până la Duminica Tomei.

„S-au clarificat lucrurile legat de amenajarea acelui drive-through la Shopping City Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu. În conferința de presă de miercuri dimineață, edilul a anunțat că urmează să fie amenajat în aceste zile și că activitatea se va desfășura sub autoritatea Primăriei care va prelua în subordinea sa acțiunea de vaccinare direct din mașină în sensul că municipalitatea va încheia în acest sens un contract cu SCS.

„Se va desfășura în subordinea Primăriei pentru că altfel nu are cine să plătească cadrele medicale și registratorii”, a spus primarul, adăugând că trebuie să fie încheiat un contract cu cei de la SCS, dar a lăsat să se înțeleagă că, de fapt, motivul pentru care înainte de Paști nu a fost organizat respectivul centru de vaccinare drive-trough ține de obținerea unor acorduri.

„Vom face acest lucru (încheierea contractului cu SCS – n.r.) și suntem în discuții cu ei. Ei ne pun la dispoziție o suprafață de 200 de mp. S-au stabilit circuitele, zona de intrare, zona de vaccinare, zona de așteptare și zona de ieșire. Urmează să încheiem contractul în aceste zile cu cei de la SCS și să luăm aprobările de la DSP, de la Ministerul Sănătății. Îmi doresc să facem funcțional sistemul în această săptămână iar la finele săptămânii să-l putem pune în practică”, a declarat Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Doi suceveni au ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce au condus sub influența băuturilor alcoolice

  3 ani, respectiv 1 an și 3 luni sunt pedepsele primite de cei doi …