Sunday , November 27 2022

Micro-protest si la Suceava

Yes la vot sv3 [1600x1200]


Câteva zeci persoane, în marea lor majoritate tineri, au protestat, duminică seara, la Suceava, scandand diverse lozinci, protestând faţă de proasta organizare în străinătate a primului tur al alegerilor prezidenţiale.
Oamenii s-au strâns în faţa Palatului Administrativ, având pancarte inscripţionate cu mesaje precum”Lăsaţi-i să voteze!”, “Yes la vot”, “Jos corupţia”, “Alături de Diaspora”, “Votez, nu pontez”.  Totodată, manifestanţii au scandat “Jos Ponta”, “Mincinoşii!” sau “Demisia!”, dar şi o revendicare locală privind finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului.
Ei au plecat apoi în marş spre sediul Primăriei Suceava, cântând imnul naţional, după care s-au întors pe esplanada din zona centrală, scandând “Jos comuniştii”.
Mitingul, care nu a fost autorizat, s-a încheiat după aproximativ o oră şi jumătate, fără incidente. Manifestanţii au spus că vor continua acţiunea şi vor protesta în fiecare seară, de la ora 18.00, până în 16 noiembrie.
Participanţii spuneau că s-au mobilizat reciproc pe Facebook şi că nu reprezintă o organizaţie sau un partid politic. Intregul protest a fost absolut paşnic şi a atras în jurul său câteva zeci de suceveni care se plimbau duminică seara pe esplanada centrală a oraşului.
Yes la vot sv [1600x1200]Yes la vot sv2 [1600x1200]

Vezi si

Al patrulea caz de turbare la câine semnalat în județul Suceava. 95 medici veterinari din județ vor să se vaccineze antirabic

Dr. Dănuț Corneanu, directorul executiv adjunct al Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) …

2 comments

  1. Se pare ca Suceava nu este un oras chiar atat de “rosu”, si cel mai bun mod de a arata asta Romaniei si diasporei este protestul civilizat. Vineri seara si sambata o sa fie “nebunie” in oras :). O nebunie civilizata, este dreptul nostru.

  2. pozele sunt facute la spartul targului. In fata palatului administrativ erau mai multi oameni.