Wednesday , May 12 2021

Medicul Anatol Burlaciuc a pierdut procesul cu Spitalul Județean

Acesta a contesta măsura diminuării salariale cu un procent de 10%, pe o perioadă de trei luni. Se pare că medicul fusese penalizat pentru că ar fi refuzat să trateze un pacient ajuns în UPU, motivând că programul său de lucru s-a încheiat

Tribunalul Suceava a respins plângerea fomulată de medicul chirurg Anatol Burlaciuc prin care acesta contesta măsura diminuării salariale cu un procent de 10%, pe o perioadă de trei luni. Din motivația depusă la dosarul cu numărul 2.543 din 2019, de către juriștii Spitalului Județului, reiese că medicul Borlacioc a refuzat să evalueze starea de sănătate a unui pacient ajuns la Unitatea de Primire Urgențe. Incidentul s-a petrecut în toamna anului trecut.

Medicii urgentiști l-au solicitat pe chirurg în UPU, unde un pacient în stare gravă avea nevoie de îngrijiri medicale, dar acesta a refuzat consultul, motivând că programul său de lucru s-a terminat.

Dacă în primă fază, procesul a fost câștigat de către medicul chirurg Anatol Burlaciuc, în urma recursului, decizia definitivă și irevocabilă, a fost dată în favoarea spitalului sucevean.

”Se admite apelul formulat de pârâtul Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, împotriva sentinței civile nr. 1.063 din 14 noiembrie 2019, pronunțată de Tribunalul Suceava, Secția I Civilă, intimat fiind reclamantul Anatol Burlacioc”, se menționează în decizia instanței care este definitivă și a fost pronunțată pe data de 25 mai 2020. (O.S.)

Vezi si

UPDATE: Incendiu violent la un adăpost de animale din Bosanci. 26 de vitei si 6 vaci au pierit in flacari (VIDEO)

UPDATE:  Conform ultimelor informatii transmise de ISU, in incendiul de la Bosanci au pierit  32 …