Friday , April 26 2024

Măsurile indicate de ITM Suceava în căminele de îngrijire și asistență pentru vârstnici pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a transmis, zilele trecute, informări cu privire la măsurile care trebuie luate în contextul prevenirii răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus între care amintim faptul că trebuie limitat contactul dintre persoane, sens în care vor fi luate măsuri de păstrare a distanței de siguranță, fără a se omite igiena personală care va trebui să fie cât mai strictă.

Astfel, suprafețele contaminate cu fluide corporale și cele atinse frecvent, cum ar fi cele din toalete, clanțele, telefoanele, balustradele și butoanele de lift vor fi curățate detergenți și biocide. De asemenea, angajatorii au obligația de a acorda, în mod gratuit, materiale igienico-sanitare, precum săpun, prosoape hârtie și dezinfectante care să prevină răspândirea infectării cu noul coronavirus.

De altfel, printre celelalte măsuri pe care ITM Suceava le-a transmis se numără și aceea că a măsurării temperaturii corporale. Potrivit unui comunicat transmis de inspectorul-șef Romeo Butnaru și contrasemnat de Narcisa Cioltan – compartimentul pentru relații cu publicul – în care se face trimitere la un set de reguli ce poate fi consultat pe pagina instituției, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, lucrătorilor li se va măsura temperatura corporală, admise la locul de muncă fiind numai persoanele sănătoase.

Aceștia vor fi dotați cu măști și mănuși de protecție precum și cu ochelari sau vizieră dacă există riscul dispersiei de fluidelor. În sursa citată se mai menționează că echipamentul individual de protecție uzat va fi depozitat în saci menajeri dubli, legați etanș și păstrați separat de restul gunoiului menajer minimum 72 de ore înainte de îndepărtarea lor. Totodată, deșeurile personale vor fi depozitate în siguranță în pungi de gunoi de unică folosință, lenjeria folosită în cadrul căminului pentru persoane vârstnice fiind spălată cu apă fierbinte și, apoi, complet uscată.

Dacă serviciul de spălare a rufelor este externalizat, atunci lenjeria persoanelor suspectate de COVID-19 sau confirmate că ar avea această boală trebuie preluată după minim 72 de ore de păstrare separată, iar recomandarea este ca să fie aruncate la gunoi – cu acordul proprietarului – lucrurile personale care nu pot fi spălate. (D.P.)

 

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …