Friday , December 9 2022

Maricela Cobuz: Deja observăm incompetența de care dă dovadă viitorul guvern condus de PNL

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz  susține că România se află astăzi într-o situație fără precedent, în care nu se poate organiza examenul de rezidențiat, datorită blocajului venit din partea președintelui Klaus Iohannis, în a numi un ministru al Educației.

Lipsa unui ministru al Educației a făcut posibilă amânarea examenului de rezidențiat, de pe data de 17 noiembrie pe data de 8 decembrie 2019, în condițiile în care era necesar semnarea mai multor ordine de ministru în acest sens.

„Fără a avea votul de încredere în Parlament, Ludovic Orban a anunțat deja că nu i se parte important examenul de rezidențiat și ia în vedere ca pe viitor să fie eliminat. Dumnealui consideră că studenții de la medicină sunt deja formați din timpul facultății pentru a deveni medici, iar examenul este unul inutil. Pe lângă toate acestea, contrar celor spuse de către el, Ludovic Orban aduce critici propagandiste la adresa actualului Ministru al Sănătății, doamna Sorina Pintea, pentru că nu a organizat la timp examenul de rezidențiat. Toate aceste afirmații sunt doar pentru a câștiga capital electoral, pe baza unor afirmații demagogice, așa cum au știut să o facă întotdeauna, au criticat și au divizat populația României în detrimentul obținerii de putere.

Deja observăm incompetența de care dă dovadă viitorul guvern condus de PNL, deoarece Ludovic Orban, prim-ministru desemnat, nu își aduce aminte de faptul că însuși candidatul lor la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a fost cel care a blocat examenul de rezidențiat. Mai mult decât atât, persoana în cauză nu cunoaște legislația din domeniul sănătății și care sunt procedurile de stabilire a numărului de locuri scoase la concurs pentru examenul de rezidențiat.

PSD a guvernat pentru români și pentru România, astfel încât țara noastră să aibă un sistem de sănătate performant și medici bine pregătiți, la fel ca în celelalte state membre UE”, a declarat deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz.

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …