Monday , January 30 2023

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau cel târziu din 2024, la Mănăstirea Teodoreni din Burdujeni-sat. Un certificat de urbanism a fost emis în acest sens de Primăria Suceava. Asta ar însemna că mai sunt de parcurs câțiva pași pentru obținerea autorizației de construire.

Cum exact vor decurge lucrurile este prematur a ne pronunța, dar având în vedere alte exemple se pare că într-un an de zile ar putea fi obținută autorizația de construire. Corpul de chilii va avea regimul de înălțime D+P+1E. Demersul Mănăstirii Teodoreni are în vedere nu doar autorizația de construire și cea pentru organziarea de șantier, ci și cea de desființare a unui atelier și a unei alte anexe.

Reamintim că, recent, Mănăstirea Teodoreni s-a angajat în realizarea unui arhondaric iar pentru această aripă de clădire destinată primirii oaspeților și/sau pelerinilor, Consiliul Local a aprobat alocarea de la bugetul local a sumei de 180 de mii de lei. (D.P.)

 

 

 

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …