Saturday , December 3 2022

Maestrul dispariţiilor inexplicabile a femeilor din jurul său, Vasile Lavric, a fost adus la Suceava, unde va fi judecat în stare de arest

LAVRIC 1 [800x600]

  Tribunalul Suceava a constatat ieri că măsura arestării preventive în ceea ce îl priveşte pe suspectul în cazul dispariţiilor succesive ale surorilor Nicoleta, Iuliana şi Ramona Iordache, este legală. El a fost trimis în judecată zilele trecute de Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru tentativă de omor, fiind acuzat că în anul 2000 a lovit-o cu un obiect contondent în cap pe Nicoleta, care i-a fost soţie, dispărută cinci ani mai târziu. Procurorii bucureşteni au făcut mai multe săpături prin gospodăria lui Lavric, căutând şi găsind oase, care s-au dovedit că nu sunt de origine umană

Tribunalul Suceava a decis ieri judecarea în stare de arest preventiv a lui Vasile Lavric, rădăuţeanul suspectat că a determinat într-un fel sau altul dispariţia a trei surori, din care una i-a fost soţie, acum mai bine de un deceniu. Lavric a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, victimă fiind soţia lui de la acea vreme, Nicoleta Lavric, una dintre cele trei femei dispărute, toate surori şi fiice ale Corneliei Iordache. Procurorii de la Parchetul General au reuşit să finalizeze rechizitoriul şi să îl trimită în judecată pe Vasile Lavric pentru tentativă de omor, în urma unei agresiuni din anul 2000, cu cinci ani înainte de dispariţia Nicoletei Lavric, fostă Iordache.
“Este lucrarea soacrei mele, sunt nevinovat. Ea vrea să mă vadă la puşcărie . Nu sunt vinovat. De ani de zile mi-a făcut numai rău (soacra – Cornelia Iordache, n.r.). O să o dau în judecată şi pe ea . Soţia mea a căzut peste mine, cu capul de sobă. In niciun caz nu i-am dat cu ciocanul în cap. După 14 ani să reclame, este imposibil. După cele ce s-au întâmplat, Nicoleta a mai trăit cinci ani cu mine”, sunt cuvintele spuse de Vasile Lavric reporterilor pe drumul de la maşina arestului şi până în sala de judecată.
Concubina lui, Aurica Bodnărescu cu un copil în braţe, cea care acum două săptămâni a arătat în presa locală cât de greu îi este să ţină casa în absenţa lui Vasile Lavric, nu a reuşit să schimbe nicio vorbă cu bărbatul adus la instanţă sub escortă şi condus înapoi în arest în acelaşi fel. LAVRIC2 [800x600]
Povestea lui Vasile Lavric, mecanicul auto de la periferia Rădăuţiului, suspectat de mai bine de un deceniu că face dispărute în mod inexplicabil fetele din familia Iordache pe care, rând pe rând, le-a avut soţii sau amante, a devenit notorie la nivel naţional. In primăvara acestui an, când se părea că peste straniile poveşti de la începutul deceniului trecut se aşternuse uitarea, procurorii Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, au dezgropat, la propriu, cazul. Astfel, în data de 14 aprilie 2014, o armată de procurori şi criminalişti veniţi de la Bucureşti au răscolit gospodăria părinţilor lui Vasile Lavric, având informaţii cum că bărbatul ar fi îngropat trupurile a trei surori Iuliana, Nicoleta şi Ramona Iordache, sub un garaj. In urma săpăturilor s-au găsit mai multe fragmente osoase, iar Lavric a fost dus la Bucureşti pentru a fi audiat. Cum nu puteau demonstra că are vreo implicare în dispariţia surorilor Iulianei, Nicoletei şi Ramonei Iordache, anchetatorii au construit un caz pornit de la faptul că în anul 2000, Vasile Lavric a lovit-o cu o sticlă sau un ciocan în cap pe soţia sa Nicoleta Lavric, femeia ajungând la spital. Aceasta nu a depus atunci plângere împotriva soţului ei şi nici nu a primit un certificat medico – legal în acest sens. Agresiunea din 2000 comisă asupra Nicoletei Lavric este şi singura faptă recunoscută de Vasile Lavric la audieri. El a fost reţinut atunci pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, iar în data de 15 aprilie a.c., a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Bucureşti.
Trebuie de menţionat faptul că în urma investigaţiilor făcute, s-a stabilit că oasele găsite de procurorii Parchetului General sub garajul lui Lavric nu erau de om, ci de animal.
Cazul Lavric, în varianta “de suflet”
Pe profilul de facebook al lui Vasile Lavric a apărut, la scurt timp după reţinere, o postare prin care cere ajutorul în găsirea soţiei sale dispărute – Nicoleta Lavric. „Dragi prieteni de pretutindeni, vă adresez o rugăminte fierbinte că în cazul în care vedeţi din întâmplare doamna din fotografii şi puteţi preciza locul unde a fost văzută, să mă sunaţi pe mine sau direct la poliţie, pentru următoarele motive: Această doamnă, a uitat că are în România un copil, pe care l-a abandonat la vârsta de 8 ani. La plecare, a culcat copilul şi când a presupus că acesta doarme, i-a furat lănţişorul de aur de la gât. Copilul nu dormea şi a simţit când a fost furat şi nu poate uita, deşi acum are 16 ani. Ultima dată a fost văzută în Italia în piaţa Marconi. Probabil are o nouă viaţă. La copil nu i-a trimis în 8 ani nicio ciocolată. A plecat la data de 08.04.2005 şi de atunci nimeni nu a mai văzut-o în România. In zadar am căutat-o cu poliţia, în zadar am făcut un proces pentru abandon de familie, toate demersurile s-au sfârşit fără nici nu rezultat, pentru că mama ei, Iordache Cornelia a avut grijă să o ţină la curent cu demersurile mele şi să o ajute să se ascundă şi să fugă de răspundere. De aceea mă adresez dumneavoastră, dragi prieteni de pretutindeni pentru a mă ajuta să o găsesc. Vă mulţumesc tuturor şi ofer răsplată celor ce-mi oferă adresa ei corectă, de unde ar fi. Vă rog să daţi mai departe povestea mea”. Acesta mai menţionează că cel ce îi va da adresa corectă a Nicoletei Lavric va fi răsplătit cu 300 de euro.
Concubina lui Vasile Lavric, Aurica Bodnărescu, s-a plâns redactorilor Obiectiv că nu mai are cu ce să-i întreţină pe membrii familiei, deopotrivă copii, unii minori, altul cu handicap, dar şi pe părinţii lui Vasile Lavric, bătrâni şi bolnavi. Cei şapte membri ai familiei, dacă punem la socoteală şi pe părinţii lui Lavric, aflat acum în arest la Bucureşti, trăiesc doar din cei 400 de lei pe care Aurica Bodnărescu îi obţine, în contul pensiei alimentare pentru un copil ce l-a făcut cu altcineva, alocaţiile celor doi copii minori şi un ajutor lunar de 50 de lei.
Intr-o scrisoare pe care Aurica Bondnărescu a semnat-o, împreună cu fiul dispărutei Nicoleta, Vasile Andrei, responsabilă pentru reţinerea lui Vasile Lavric pentru situaţia creată este “fuga după senzaţional”, care este “vitală”, atât pentru ziarişti, cât şi pentru societatea civilă. Anchetatorii – procurorii şi poliţiştii care au scotocit curtea lui Vasile Lavric în căutare de ciolane umane sunt şi ei incriminaţi în scrisoarea semnată de Aurica Bodnărescu.
Desigur, Vasile Lavric este nevinovat: “Acest om nu a omorât pe nimeni, are doi copii de întreţinut ca elevi de liceu, care sunt pe punctul de a abandona şcoala, deşi sunt în clasa a X-a, pentru că facem eforturi disperate să avem bani de transport la şcoală, la 22 de kilometri, de la Rădăuţi la Siret. După ce ajung la şcoală, flămânzi şi stresaţi, sunt primiţi de ceilalţi elevi cu “uite-i bă, copiii lui Cioacă”. Noi suntem victime reale ale acestei situaţii”, concluziona în scrisoarea respectivă Aurica Bodnărescu. Vasile Andrei, fiul lui Lavric Vasile şi Lavric Nicoleta, femeia dispărută se întreba cu acelaşi prilej: “De ce am fost aruncat în acest balamuc? De ce nimeni, nici procurori, nici ziarişti, nu mă întreabă cum a dispărut acea femeie care biologic este mama mea? Dacă se consideră că nu pot da declaraţii decât în prezenţa reprezentantului legal, atunci să se desemneze un avocat din oficiu, nu de la Rădăuţi, din cei prieteni cu familia Iordache, ci de oriunde. Eu îmi aduc aminte perfect cum a plecat pe ascuns, fără ştirea nimănui, sau eventual cu ştirea familiei Iordache pentru că acea persoană, Cornelia Iordache (bunica lui din partea mamei, n.r.) a fost regizorul acestei poveşti de-a dispariţiile”. Concluzia era că “aceste persoane (cele trei surori dispărute, n.r.) trăiesc în străinătate şi-şi bat joc de noi. Am ajuns să li se facă milă oamenilor de noi, oamenii din Rădăuţi ştiu că este o înscenare”. Odată cu trimiterea în judecată a lui Vasile Lavric, pentru tentativă de omor, datele din dosarul care foarte probabil va fi trimis spre judecare la Tribunalul Suceava vor putea fi puse la dispoziţia opiniei publice. Este cert că Vasile Lavric rămâne în arest, iar dacă o contestaţie eventuală ce o va formula va fi respinsă de instanţa superioară, el va fi transferat în penitenciarul Botoşani, unde va aştepta o sentinţă în procesul ce i-a fost intentat. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Amendă de 2.000 de lei pentru un șofer din Straja prins transportând lemn fără acte în valoare de 335 de lei

Joi, 1 decembrie, în jurul orei 15:45,  pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina,polițiștii au …