Friday , October 7 2022
Breaking News

Lungu face din nou apel către suceveni să plătească întreţinerea ca să poată fi reluată furnizarea apei calde

In şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava se va supune aprobării un proiect de hotărâre, conform căruia preţul energiei termice în sistem centralizat ar trebui să fie de 341,55 lei cu tot cu TVA, scopul fiind posibilitatea de a acoperi pierderile pe care Termica SA le are cu subvenţii de la bugetul local

PRIAMRUL Lungu 9 aprilie 2014 [800x600]


Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reînnoit apelul său către cetăţeni ca să nu omită să plătească datoriile pe care le au la întreţinere, în ideea repornirii centralei şi a furnizării apei calde. „Vom vedea dacă de pe data de 15 sau 16 octombrie va fi necesară furnizarea încălzirii, date fiind condiţiile meteo. Oricum, apelul meu către suceveni rămâne în continuare să plătească din restanţe pentru că vremea se va răci în mod sigur şi va fi nevoie de căldură. Până la jumătatea lunii, ca să poată reporni centrala şi să dea măcar apă caldă, Bioenergy trebuie să încasezeze 25 de miliarde de lei vechi, altfel susţin ei că nu se justifică”, a spus Ion Lungu. El a mai spus că targetul stabilit la ultima şedinţă cu asociaţiile de proprietari pentru un milion de euro încasări către Termica în luna aceasta rămâne valabil şi a mai spus că municipalitatea a alocat toate subvenţiile pe care putea în luna aceasta, conform graficelor şi raportat la preţul actual al gigacaloriei. Din cele 17 miliarde de lei vechi date de municipalitate către Termica, aceasta susţine că ar fi dat al Bioenergy în jur de nouă miliarde de lei vechi, ceea ce înseamnă că populaţia va trebui să facă un efort să achite în jur de 16 – 17 miliarde de lei vechi numai până la jumătatea lunii.
Pe de altă parte, din a doua jumătate a lunii, dacă proiectul de majorare a tarifului pe gigacalorie va putea fi adoptat de Consiliul Local în şedinţa din 16 octombrie, atunci municipalitatea va putea să mai achite o subvenţie mai mare. Precizăm că propunerea de majorare a preţului gigacaloriei va fi de 341,55 lei cu tot cu TVA, în condiţiile în care populaţia plăteşte la un preţ de 185 de lei cu tot cu TVA. (D.P.)

Vezi si

Nemulțumiri printre angajații Spitalului Județean Suceava din cauza pontajului electronic

Sindicatul Medicilor „Solidaritatea” Suceava, prin reprezentantul legal-președinte, doctor Andrei Ionuț Cristof, a semnalat conducerii Spitalului …

3 comments

  1. Nu ne trebuie apa calda, nici caldura. Sa se inchida dracu’ Bioenergy aia de tot!
    Traiasca dom’ primar caci el vrea sa ne dea apa calda insa noi nu vrem … Traiasca si partidu’, traiasca Romania!

  2. Chiar asa nu e corect ca din cauza unora sa nu fie apă caldă!!!!Ce credeți ce părere au cei care sunt cu plata la zi!!!!

  3. Nu e nevoie de căldură.E cald afară.