Friday , September 30 2022

Lungu ameninţă din nou că Pfeiffer nu-şi va primi banii “dacă nu vor face treabă ca lumea”

lungu bilant 2014 [800x600]

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a spus că va înceta să le semneze celor de la Pfeiffer avizul pentru decontarea lucrărilor dacă nu vor face lucrările aşa cum trebuie

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat ieri, în cadrul comandamentului săptămânal, că va înceta să le semneze celor de la Pfeiffer avizul pentru decontarea lucrărilor dacă nu vor face lucrurile aşa cum trebuie. Totodată a afirmat faptul că: “Proiectul de apă şi canalizare înseamnă chinul şi calvarul sucevenilor”. “Aici avem foarte multe discuţii, sunt multe străzi începute şi nefinalizate la asfaltare, le-am spus la modul cel mai sincer că nu vom mai semna acele situaţii de lucrări în măsura în care nu vor fi de calitate. Sigur, se fac acele reparaţii, dar nu se fac aşa cum ar trebui să fie, adică la starea iniţială”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Cei de la Pfeiffer s-au plâns că nu şi-au primit banii pe unele lucrări, însă primarul municipalităţii sucevene a spus că nu este vina Primăriei, în acest caz, oraşul Suceava fiind doar beneficiar, fondurile fiind acordate de Uniunea Europeană. “Lucrurile stau rău şi aici, ei spun că nu au încasat banii, însă nu este vina Primăriei, ei trebuie să aibă finalizate situaţiile de lucrări, trebuie să meargă la Minister să încaseze banii, noi suntem doar beneficiarii”, a explicat Ion Lungu.
Totodată, Lungu a reamintit faptul că i-a făcut atenţi pe suceveni cu privire la ceea ce se întâmplă acum în municipiul Suceava, încă din iarnă şi a explicat că vina nu aparţine organizării Primăriei sau de întârzierea lucrărilor, ci de faptul că acestea se fac pe fonduri europene, în timpul stabilit prin proiectul semnat cu finanţatorii.
“I-am atenţionat pe suceveni încă din iarnă că este un an de disconfort maxim în municipiul Suceava, o spun cu toată responsabilitatea, nu este vorba de o proastă organizare la Primărie, sau de întârziere de lucrări, majoritatea fiind pe bani europeni. Astăzi au venit banii europeni şi trebuie să ne descurcăm aşa cum putem pentru că lucrurile nu depind numai de Primărie”, a explicat Lungu. (I.G.N.)

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …