Friday , April 26 2024

Locuințe și centre de zi pentru adulții cu dizabilități de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică

Până la finalul anului viitor, beneficiarii din cadrul instituției de tip vechi din Sasca Mică vor fi mutați în locuințe maxim protejate și vor avea două noi centre de zi în cadrul cărora vor desfășura activități.

În lunile noiembrie și decembrie a.c. au fost semnate Convenţiile de finanţare nerambursabilă, din cadrul Programului de Interes Naţional ”Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/ centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate”.

Vor fi implementate 4 proiecte la nivelul județului Suceava, informează Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, urmând a fi reabilitate șapte clădiri și înființate locuințe pentru beneficiari din sistem. Scopul proiectelor este dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități aflate în cadrul instituției de tip vechi Centru de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, comuna Cornu Luncii, prin înființarea de servicii sociale de tip locuință maxim protejată și centre de zi.

În cadrul proiectului ”SPERANȚĂ PENTRU FIECARE”, în valoare de 2,8 milioane de lei, se vor reabilita un număr de trei clădiri în localitățile Adâncata, Suceava și Vornicenii Mari (comuna Moara ) pentru înființarea a trei Locuințe Maxim Protejate. Proiectul ”SIGURANȚĂ PENTRU VIITOR”, cu un buget de 2 milioane de lei, presupune reabilitarea a două clădiri în localitățile Fântânele și Horodniceni, pentru înființarea a două Locuințe Maxim Protejate. Centrul de zi ”TERAPIA” va fi înființat în municipiul Suceava, pentru a găzdui persoane adulte cu dizabilități, iar costul proiectului este de circa 580.000 lei. O altă clădire va fi reabilitată în localitatea Sasca Mică, pentru înființarea Centrului de Zi ”SFÂNTA ECATERINA”, pentru persoanele adulte cu dizabilități, costul total al proiectului fiind de 663.000 lei.

Durata proiectelor este de 14 luni, iar implementarea lor nu trebuie să depășească data de 30.11.2023. (O. NUȚU)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …