Friday , April 26 2024

Licitație pentru amenajarea Zonei de Agrement Tătărași, pe 20 aprilie

Sunt puși la bătaie 10 milioane de lei, împrumut guvernamental care putea fi alocat încă de acum un an, dacă n-ar fi fost depășit anul trecut deficitul bugetar al țării. Primarul Ion Lungu speră că zona de agrement Tătărași va putea fi legată cu o alta din parcul Sipote, care deocamdată nu e parc, ci “fond forestier”  

 lungu tatarasi


Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Ion Lungu a anunțat că pe data de 20 aprilie va fi organizată licitația pentru realizarea Zonei de Agrement Tătărași, proiect în valoare de 10 milioane lei.
“Avem în sfârșit un termen pentru licitația organizată pentru Zona de Agrement Tătărași. Este vorba despre data de 20 aprilie a.c.. Am avut și ghinion. Se știe că am angajat un credit de 10 milioane de lei pentru această investiție. Timp de un an de zile nu am putut folosi această linie de credit pentru că se depășea deficitul bugetar la nivelul țării. Comisia de împrumuturi nu ne-a dat voie să folosim acești bani.  Luna aceasta însă va avea loc licitația pentru construirea acestei zone de agrement, iar pe planșa ce o prezint sunt prinse toate obiectivele ce vor fi realizate, de la fântâna arteziană la noul debarcader, cabinet medical, două terenuri, de fotbal și tenis, un pavilion pentru muzică, locuri de joacă pentru copii, dar și un teren de mini-golf. Este un proiect frumos și sper să îl punem cât mai repede în aplicare”, a declarat primarul Ion Lungu, care a arătat că se lucrează deja la amenajarea celor două iazuri din respectivul perimetru, investiție realizată prin efort propriu al Primăriei municipiului Suceava, prin Direcția Domeniului Public, astfel încât până la terminarea acelor lucrări de investiții să fie reamenajate și iazurile.
Primarul Ion Lungu a exprimat și câteva considerații legate de reproșurile aduse privind faptul că în județul Botoșani se realizează deja o zonă de agrement. “Acest proiect se realizează pe aceeași axă de finanțare europeană pe care am folosit-o noi pentru Suceava – Cetatea de Scaun. Noi am salvat Cetatea de Scaun. Dacă nu era reabilitată și modernizată, exista riscul de a se nărui partea de nord-est a cetății”, a explicat Ion Lungu. Primarul a arătat că a venit vremea să fie realizată și noua zonă de agrement. A reamintit însă faptul că un “ghinion”, cum este la modă să se spună, este legat de faptul că nici astăzi nu este rezolvată problema transferului Parcului Sipote la Primăria municipiului Suceava. “Pentru a face o zonă mare de agrement, este nevoie să fie transferat acest parc dendrologic la primărie. Se știe că jumătate din proiectul dedicat reabilitării Cetății de Scaun nu a fost aplicat tot din cauza acestui lucru. Este vorba chiar de partea cea mai spectaculoasă, cu amenajare de mini-cascade, cu alei de acces, cu bănci, spații de agrement, nu a putut fi pusă în aplicare fiindcă nu am putut folosi acest parc dendrologic Sipote. Eu personal am ridicat problema în fața a patru prim-miniștri. Alți parlamentari au depus de asemenea insistențe. Domnul Flutur, care chiar a vrut să mă ajute, nu a reușit. Această suprafață, denumită parc, ar trebui să fie trecută în fondul silvic ca parc, apare și astăzi ca fond forestier în patrimoniul Romsilva. Astfel ne tot învârtim în jurul cozii. Eu sper ca într-o zi această problemă să fie rezolvată și să avemo o zonă modernă și mare de agrement în municipiul Suceava”, a concluzionat Ion Lungu. (Neculai ROSCA)

Vezi si

(P) Alege inteligent! Alege PYAM Residence! Cartier Privat de Vile 

PYAM Residence Cartier de vile – executate impecabil, gândite până la cel mai mic detaliu! …

2 comments

  1. mihai sorocean

    Domnule Primar Ioan Lungu
    Prioritatea in Municipiul Suceava nu este zona de agreement Tatarasi.
    Strazile degradate cu gropi si trotuare distruse,pe foarte multe din acestea sunt parcate autovehicole.Inexistenta parcarilor supraetajate (nu supraterane si nici subterane) va conduce in scurt timp la blocarea orasului.Multe cladiri sunt in stare de degradare si cu risc seismic major.
    O alta problema pentru sanatatea publica este poluarea aerului datorita unui numarde aproape 20 de mii de masini,multe decalibrate fara controlul gazelor de esapament.
    Cine trebuie sa comande acest studio Institutului de Igiena si Sanatate Publica

  2. minciuni…mincuni…etc