Friday , January 27 2023

Județul Suceava are 12 elevi robocampioni

În topul elevilor robocampioni la concursul de robotică NextLab.tech ediția 2021 se regăsesc 12 elevi din județul Suceava, care au participat la diferite probe ale competiției – line-follower basic, line-follower advanced și robotică creativă – care s-au desfășurat pe categorii de vârstă.

La categoria de vârstă 8-12 ani, în lista ce cuprinde finaliștii competiției regăsim trei elevi de la Liceul Tehnologic ”Tomșa Vodă” Solca, doi de la Școala Gimnazială ”Iraclie Porumbescu” Frătăuții Noi și unul de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului. La categoria de vârstă 12-16 ani, județul nostru are șase elevi robocampioni, trei de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava și câte unul de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, Liceul Tehnologic ”Tomșa Vodă” Solca și de la Liceul Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea.

Ediția 2021 a concursului de robotică NEXTLAB.TECH a reunit peste 44.000 de elevi și peste 1.600 de școli. S-au calificat în faza a II-a a competiției 2.800 de elevi, iar în faza finală (națională) au fost trimise 769 de cereri de participare, dintre care au fost admise 696 – ale elevilor care au demonstrat printr-un pitch video că au reușit să pună în funcțiune robotul. Aceștia au beneficiat de kit-uri gratuite de robotică.

Elevii din România au șansa să studieze robotica în cadrul concursului de robotică școalară NEXTLAB.TECH din anul 2019. Începând cu acest an, concursul va beneficia de finanțare din partea Ministerului Educației Naționale din România, funcționând în regim de olimpiadă. Concursul este organizat de Asociația ”Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub”(CKC), fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București, având ca sponsor principal național Banca Comercială Română. Sprijinul logistic și tehnologic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech. Inițiativa este sponsorizată suplimentar de Dacia Renault, Fundația GlobalWorth și ASUS. Mediul de business este încurajat să se alăture acțiunii pentru a mări numărul elevilor care vor beneficia de un kit gratuit. (O. NUȚU)

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …