Friday , December 9 2022

Ioan Stan:  PSD a reușit o victorie foarte importantă în Parlamentul European, care va permite României să solicite modificarea tuturor aberațiilor puse în PNRR

Senatorul Ioan Stan consideră că PSD a reușit o victorie foarte importantă în Parlamentul European, care va ajuta nu doar România, ci toate statele europene afectate de războiul din Ucraina. ”Aprobarea amendamentului europarlamentarilor PSD Dan Nica și Victor Negrescu va permite României să solicite modificarea tuturor aberațiilor puse în PNRR, de către USR și de ministrul PNL Virgil Popescu. Mecanismul, în formula ajustată, prevede că dacă anumite ținte sau jaloane nu pot fi atinse din cauza conflictului din Ucraina, atunci statul membru poate solicita Comisiei Europene, modificarea sau chiar înlocuirea țintelor respective”, a  declarat liderul PSD Suceava.

Acesta a explicat că, în această situație, țara noastră poate solicita înlăturarea pragului de 9,4% în PIB, care ”îngheța pensiile pentru următorii 50 ani”, dar și amânarea închiderii unor capacități energetice, în contextul crizei energetice și inflației provocate de războiul din Ucraina.

Redăm mai jos textul amendamentului europarlamentarilor PSD aprobat de Parlamentul European:

„În cazul în care planul de redresare și rezistență, inclusiv anumite jaloane și ținte relevante, nu mai este realizabil, parțial sau total, de statul membru în cauză din cauza circumstanțelor obiective, inclusiv criza provocată de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei sau în cazul în care trebuie luate măsuri pentru combaterea acestei crize, statul membru în cauză poate propune Comisiei amendarea sau înlocuirea deciziilor Consiliului de implementare referitoare la art. 20 (1) și (3). În acest scop, statul membru poate propune un plan de redresare și reziliență modificat sau unul nou. Statele membre pot solicita sprijin tehnic pentru pregătirea unei astfel de propuneri în cadrul Instrumentului de sprijin tehnic.”

”În mod evident, singurii nemulțumiți de această victorie pentru România sunt chiar autorii sau susținătorii celor care au inclus în PNRR-ul nostru condiționalități contrare intereselor naționale”, susține senatorul PSD de Suceava Ioan Stan. (O.S.)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …