Saturday , April 27 2024

Inspectorul școlar general adjunct Cristian Cuciurean a demisionat

Cristian Cuciurean se va întoarce la catedră, la Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc. Ministerul Educației a a lansat vineri, 31 ianuarie, în consultare publică metodologia de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar general, inspector școlar general adjunct și de director al Casei Corpului Didactic. Concursul va fi înregistrat audio-video și va cuprinde 3 probe, prima constând în evaluarea curriculumului vitae, urmată de un test-grilă utilizând calculatorul, având la dispoziție 50 de minute, și proba interviului în faţa comisiei de concurs.

Vineri, în cadrul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, inspectorul școlar general adjunct Cristian Cuciurean și-a dat demisia. Acesta se afla în concediu medical de la începutul anului, în condițiile în care înainte de vacanța de iarnă conducerea IȘJ a fost schimbată. ”Vineri, în ședința de CA, a venit și, foarte elegant, și-a depus demisia. A spus că el consideră că a făcut suficient până acum în cadrul Inspectoratului școlar și că ce întoarce la catedră”, a declarat inspectorul general adjunct Ioan Puiu.

Cristian Cuciurean se va întoarce la catedră, la Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, unde este titular, după o activitate de câțiva ani la conducerea IȘJ Suceava, ocupând de-a lungul timpului atât postul de adjunct, cât și cel de inspector școlar general. La fel a procedat și fosta sa colegă, Alexandra Chirilă, care acum ocupă o catedră de chimie, în învățământul liceal.

Amintim că inspectorul școlar general Gabriela Mihai a fost înlocuită cu Grigore Bocanci, în data de 19 decembrie 2019, iar postul inspectorului școlar general adjunct Alexandra Chirilă a fost preluat de Ioan Puiu, în data de 30 decembrie 2019, ambele numiri fiind făcute prin detașare în interesul învățământului.

Nu se vehiculează încă niciun nume pentru înlocuitorul lui Cristian Cuciurean, pentru că demisia sa a fost una neașteptată, iar postul ocupat a rămas, momentan, vacant. Se așteaptă zilele acestea numirea, tot prin ordin de ministru, a unui înlocuitor, prin detașare în interesul învățământului, până la organizarea unui nou concurs.

Ministerul Educației a lansat vineri, 31 ianuarie, în consultare publică metodologia de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar general, inspector școlar general adjunct și de director al Casei Corpului Didactic. Potrivit metodologiei, care aduce câteva noutăți comparativ cu examenul anterior, din 2016, dosarul de înscriere la concurs se depune electronic şi trebuie să conţină documente administrative, documente justificative care să susţină declaraţiile din curriculum vitae şi oferta managerială a candidatului pentru postul pentru care candidează.

Concursul va cuprinde 3 probe, prima constând în evaluarea curriculumului vitae, în cadrul căreia se analizează şi se evaluează rezultatele obţinute în educaţie şi formare, aptitudinile şi competenţele personale. Urmează proba scrisă, și anume un test-grilă utilizând calculatorul, având la dispoziție 50 de minute (la concursul din anul 2016 candidații aveau doar 30 minute la dispoziție pentru proba scrisă). Ultima probă va avea loc prin susţinerea interviului în faţa comisiei de concurs. Toate aceste probe se înregistrează audio-video, potrivit noii metodologii, iar un reprezentant al serviciului informatizare asistă din punct de vedere tehnic desfăşurarea probei. În comisia de concurs şi comisia de soluționare a contestaţiilor participă, cu statut de observatori, câte un reprezentant desemnat de federaţiile sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar, care au organizaţii sindicale în judeţ. (Oana NUȚU)

Vezi si

Locuitorii de pe mai multe străzi din zona centrală a Sucevei nu vor avea luni apă la robinete

ACET SA, operatorul sucevean al rețelelor de apă și canalizare, a anunțat că, în vederea …

No comments

  1. La cum sunt copiii în scădere ar trebui redus postul cu totul. Nu e nevoie de atâția șefi la stat degeaba. Sa fie un exemplu pentru ceilalți cărora li s au redus drastic orele. S au închis atâtea sciki dar Inspectoratul rămâne burdușit cu pile.