Saturday , December 3 2022

Incepând de anul viitor, medicii suceveni vor plăti pentru parcarea din curtea Spitalului Judeţean

Aceştia vor beneficia de abonamente cu reducere, în timp ce pentru vizitatori vor fi tarife diferite. Preţurile vor fi stabilite în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean.Lucrările la noua parcare se vor finaliza în curând, iar Spitalul Suceava va avea în total peste 500 de locuri de parcare

spital (3)

Lucrările la noua parcare din curtea Spitalului Judeţean sunt aproape gata, aceasta urmând să fie dată în folosinţă la începutul anului viitor. Accesul se va face pe bază de cartelă, iar medicii şi asistentele îşi vor putea face abonament lunar, beneficiind de reducere, comparativ cu aparţinătorii pacienţilor şi vizitatorii, care vor plăti un preţ mai mare. Noua parcare se află în curtea spitalului, în apropierea Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi are o capa­citate de peste 200 de locuri. Costurile totale ale lucrărilor s-au ridicat la suma de aproximativ 200.000 de euro, parcarea fiind amenajată pe o suprafaţă de peste 2.500 de metri pătraţi. Nu au fost încă stabilite preţurile, acestea urmând să fie aduse în discuţie în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean, dar este sigur că va fi introdus un sistem de taxare pentru timpul cât maşina va fi parcată în curtea unităţii spitaliceşti. Mai mult, toate parcările din curtea spitalului, atât din corpul nou de clădire, cât şi parcarea din curtea Spitalului Vechi, vor fi prevăzute cu bariere pentru acces. Vor fi şi câteva locuri în afara barierelor, rezervate pentru oaspeţi de onoare ai spitalului, cât şi aproximativ trei sau patru locuri pentru taxiurile care vor aduce sau vor prelua vizitatori. Finanţarea lucrărilor pentru această nouă parcare a fost asi­gurată de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu unitatea spitalicească suceveană. “Această investiţie este absolut necesară, având în vedere numărul foarte mare de solicitări de locuri de parcare, venite atât din partea familiilor pacienţilor, cât şi a personalului”, a explicat managerul Spitalului Judeţean Suceava, economistul Vasile Rîmbu.  Această nouă parcare este necesară şi pentru că cea din spatele unităţii spitaliceşti va mai pierde din locuri, datorită extinderii corpului F de clădire, unde se va mări spaţiul secţiei de Cardiologie. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …

3 comments

  1. As fi numit Parcare “cu viziune” o chestie cu 2-3 niveluri subterane și 2 supraterane. Atunci își merită taxa din plin. Asa o să ajungă la Metro cu parcarile după nevoi… In general jos pălăria pentru Manager

  2. E foarte bine ca se maresc locurile de parcare….dar de ce reducere ptr medici? Sunt asa amarați?….Saracutii de ei…chiar imi e mila…..

  3. Pai tot pentru Doctori e reducerea? Astia care sunt plini de bani,șpaga e principalul lucru in spitalul ala….si tot ei amarații au reducere….vedeti in parcarea lor ca parca e reprezentanta auto…..plini de bani si cu un comportament urat cu asistentele si mai ales cu pacientii daca nu le bagi în buzunar dreptul……nu le dai nici nu se uita la pacient….