Thursday , January 20 2022

Flutur spune ca Guvernul ar putea reglementa din nou drepturile salariale ale cadrelor didactice

N „Unii profesori, care au luat salariile `n ianuarie [i chiar [i `n februarie pe legea veche, au m=ncat fondul de salarii din trimestrul unu, iar ceilal]i nu au apucat s\ mai ia nimic. Aici este problema, pentru c\ finan]area este per capita”, a declarat pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur
Pre[edintele Consiliului Jude]ean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat c\ `n momentul de fa]\ se caut\ solu]ii pentru rezolvarea problemei salariz\rii profesorii, iar ace[tia ar trebui s\ `n]eleag\ acest lucru [i s\ re`nceap\ orele. El a mai precizat c\ Guvernul ar urma s\ adopte o ordonan]\ de urgen]\ `n vederea asigur\rii unei salariz\ri unitare a cadrelor didactice. {eful administra]iei jude]ene sucevene este de p\rere c\ greva din `nv\]\m=ntul sucevean poate fi justificat\ p=n\ `ntr-un anumit punct, dar sunt [i o serie de aspecte ce trebuie clarificate [i explicate mai bine at=t pentru profesori [i lideri sindicali, c=t [i pentru cet\]eni ca s\ se `n]eleag\ corect [i nu denaturat lucrurile. „Au fost hot\r=ri judec\tore[ti pe fosta lege 221, iar salariile profesorilor au fost majorate cu 33%, la care s-a mai ad\ugat `nc\ 15%. ~n alte jude]e nu s-a `nt=mplat acest lucru. Sunt hot\r=ri judec\tore[ti [i este clar c\ ele trebuie s\ fie respectate. Numai c\ bugetul, a[a cum a fost repartizat, nu are surs\ nici ast\zi pentru a suporta salariile majorate. Unii profesori, care au luat salariile `n ianuarie [i chiar [i `n februarie pe legea veche, au m=ncat fondul de salarii din trimestrul unu, iar ceilal]i nu au apucat s\ mai ia nimic. Aici este problema pentru c\ finan]area este per capita”, a declarat Gheorghe Flutur.
Pe de alt\ parte, Gheorghe Flutur a spuc c\ de[i nu are atribu]ii directe privind salariile cadrelor didactice, i-a cerut prefectului Sorin Popescu `nfiin]area unui comandament jude]ean pentru rezolvarea problemelor legate de salarizarea cadrelor didactice sucevene. Din comandament fac parte at=t reprezentan]i ai profesorilor, c=t [i ai Inspectoratului {colar Jude]ean Suceava [i ai Trezoreriei. „Acest comandament trebuie s\ lucreze p=n\ se rezolv\ aceast\ problem\. [i am [i eu am [i eu o nemul]umire fa]\ de ceea ce se `nt=mpl\ `n `nv\]\m=nt. Din acest motiv am cerut insistent responsabililor de domeniu, at=t Inspectoratului {colar, c=t [i Finan]elor Publice s\ se ocupe `ndeaproape pentru a gestiona aceast\ problem\ care nu e simpl\ deloc. {i dac\ stai o noapte `ntreag\ s\ lucrezi nu cred c\ e normal s\ te apuce ziua miercuri cu unele [coli care sunt `nc\ `n grev\ pentru c\ unele institu]ii interpreteaz\ `n diferite feluri ordinele ministeriale”, a declarat Gheorghe Flutur. El a ar\tat c\ `n momentul de fa]\ s-a g\sit sursa de finan]are pentru plata salariale. [eful administra]iei jude]ene a spus c\ `n perioada imediat urm\toare unii profesori `[i vor lua salariile integrale pe luna februarie, iar acolo unde nu se pot acoperi `n totalitate sumele restante se va stabili o e[alonare a pl\]ilor. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Ion Lungu a prezentat principalele proiecte pentru care Suceava vrea să atragă finanțare europeană de 100 de milioane de euro 

  Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, miercuri, că sunt în pregătire proiecte cu …

No comments

 1. Unii oameni nu pricep nici in ruptul capului ca a trecut vremea cand doar pontai si era suficient sa iei leafa . Nimeni nu mai poate da bani degeaba , fie ei de stanga sau dreapta . Sloganul trebuie sa fie – bani multi pentru munca multa si de calitate .

 2. sa votat cum am spus RAMINE SINGURA VARIANTA GREVA GENERALA
  HAIDETI FRATILOR VREM UNITATE -FRATERNITATE-INCA O REVOLUTIE
  PT CA DUPA CUM VEDEM VINE VRENEA DICTATURI= ASUMARE=SCLAVIE, dupa ce au furat timp de 21 de ani de la revolutie ajung sa-si asumeeeeeeee prea multe .JOS DICTATORII tineretu in1989 a luptat pt democratie.

 3. De ce legea 221 este FOSTA, domnule Flutur??? Ce stiti voi de la PDL si noi nu stim??? Ce ne pregatiti??? De ce credeti ca noi nu suntem capabili sa va pregatim si noi ceva??? De unde atata sfidare si aroganta???

 4. NU POT DA 6% din PIB INVATAMINTULUI PT CA DIFERENTA E LA UDREA-COCOS-FLUTUR-…………………………………………

 5. D-le flutur! Puneti in aplicare noua lege de salarizare unitara in sistemul bugetar cu care v-ati laudat atat de tare si dispar toate problemele !
  Si daca nu mai pierdeti vremea cautand diverse tertipuri poate aveti timp sa faceti si ceva util pentru tara asta s-o scoateti din criza.
  Ca timpul trece foarte repede….numaratoarea inversa a inceput deja!

 6. CE sa mai “reglementezi”, cand este deja reglementat: Legea 221, aprobata de Parlament, promulgata de Presedinte si… IN VIGOARE ! Ce mai lipseste pentru a fi corect ? NIMIC ! Legea 221 ofera cadrul salarizarii unitare a cadrelor didactice, in conditiile LEGALE, corecte. Ca Bugetul a fost facut dupa criterii ILEGALE, e alta problema. Dar si aceasta se poate rezolva usor: READUCEREA SUMELOR DETURNATE de la INVATAMANT inapoi si alocarea a 6% din PIB pentru INVATAMANT, asa cum A SEMNAT si PARAFAT d-l Presedinte in Pactul pentru Educatie ! In rest, orice solutie nu poate fi decat o cale de eludare a legilor in vigoare, deci, pana una alta, infractiune , NU ?

  • Astazi, la ora 17,00, are loc sedinta de Guvern. Se pare ca Boc va da azi o Ordonanta pentru a ne plati pe toti conform NECONSTITUTIONALEI Ordonante 41!!! Sa dea D-zeu sa n-am dreptate1