Friday , December 9 2022

Flutur: Cine a votat căderea guvernului să meargă până la capăt; provizoratul și interimatul trebuie curmate

Președintele Consiliului Județean Suceava militează pentru „solidaritate până la capăt” între partidele și politi­cienii care au reușit să demită Guvernul Dăncilă. „Dacă cineva dintre ei s-a răzgândit, va trebui să explice”, a de­clarat Gheorghe Flutur arătând că, cel puțin din pers­­­pectiva sa, este foarte important să se asigure un Gu­vern stabil care să poată asigura pregătirea pentru iarnă, bugetul pentru 2020 și accesarea a cât mai multor programe europene 

Partidele politice și parlamentarii care au votat demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă trebuie să ducă demersul până la capăt și să susți­nă noul guvern la conducerea căruia a fost desemnat liderul național al PNL, Ludovic Orban. Această opinie a fost exprimată, ieri, 18 octombrie, de preșe­dintele organizației județene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, după ședința de Consiliu Județean, instituție a cărei președinte este. „Cei care au votat să plece un guvern cred că trebuie să meargă până la capăt. Să găsim o soluție alternativă, pentru că România trebuie guvernată. Provizoratul și interimatul trebuie curmat”, a spus Gheorghe Flutur, în mod tranșant, în contextul negocierii majorității pentru susținerea noului guvern. Din punctul de vedere al liderului județean al PNL Suceava, cei care au demis Guvernul Dăncilă trebuie să meargă cu demersul până la capăt iar „dacă cineva dintre ei s-a răzgândit, va trebui să explice”. „Cred că e nevoie de stabilitate. PNL este un partid responsabil și nu fuge de guvernare. Își asumă guvernarea. Nu când vrei tu guvernezi, ci când are nevoie România de tine. Asta este o abordare serioasă de partid responsabil. Eu mă bucur că PNL așa a pus problema”, a declarat Gheorghe Flutur.

Într-o abordare pliată și pe zona administrației, Gheorghe Flutur a ținut să abordeze necesitatea unui guvern stabil din cel puțin trei motive: pregătirea pentru iarnă, bugetul pentru 2020 și o mai bună politică de atragere a fondurilor europene. El a atras atenția că, dincolo de orice dispute, în prag de iarnă, crede că trebuie să fie găsită o formulă rapidă și să se facă și bugetul pentru anul viitor. De asemenea, Gheorghe Flutur speră ca noul guvern să fie instalat cât mai repede pentru ca autoritățile să aibă partener de dialog în Guvern și a exemplificat cu Ministerul Fondurilor Europene de unde CJ Suceava așteaptă avizarea proiectului finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru rețelele de apă și canalizare din 14 unități administrativ – teritoriale (Su­cea­­va, șcheia, Salcea, Fălticeni, Ră­dăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Si­ret, Sucevița, Putna, Dolhasca și Mitocu Dragomirnei), în valoare de 230 de milioane de euro. (D.P.)

 

Vezi si

Extrem de beat, un șofer din Arbore a lovit patru mașini parcate în Şcheia

Joi dimineață,  în jurul orei 04:20, M. Gabriel, din Arbore, a condus un autoturism marca …