Monday , January 30 2023

Filiala Suceava a Organizației Salvați Copiii a fost dizolvată

Vineri, 20 ianuarie 2023, Mihai Gafencu, președintele Organizației Salvați Copiii România, a anunțat dizolvarea Filialei Suceava a Organizației și înființarea unui punct de lucru sub coordonarea directă a Secretariatului General Salvați Copiii.

”Cu scopul de a garanta respectarea standardelor de calitate ale programelor Salvați Copiii la nivel național, a asigurării standardelor de conduită a echipei locale a Salvați Copiii și de a menține ori crește numărul copiilor din comunitățile defavorizate din județul Suceava care beneficiază de protecția drepturilor lor fundamentale, Adunarea Generală a Organizației Salvați Copiii a decis, în 16 ianuarie 2023, reorganizarea Filialei Suceava, prin dizolvarea structurilor sale existente și înființarea unui punct de lucru sub coordonarea directă a Secretariatului General Salvați Copiii. Astfel, reprezentarea programelor și activităților care vor continua să se deruleze în viitor va fi asigurată de persoane împuternicite de Secretariatul General”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Președintele Organizației mai arată că, în contextul actual dificil la nivel european ori național și al urgenței optimizării programelor destinate copiilor (inclusiv copiilor ucraineni și familiilor lor), Salvați Copiii și-a asumat intervenții deosebit de complexe ce nu pot fi realizate decât cu respectarea unor principii și reguli etice și profesionale de conduită, precum responsabilitatea pentru utilizarea eficientă a resurselor, integritatea în relațiile interumane și prioritizarea aspectelor care îi privesc pe copii.

”Din acest motiv, am considerat că este necesară reorganizarea activităților din județul Suceava si conformarea acestora la exigențele de performanță și comportament etic ale perioadei actuale”, a transmis Mihai Gafencu, președintele Organizației Salvați Copiii. (O.S.)

Vezi si

Individ arestat pentru că a obligat o femeie să-i dea 20.000 de lei, șantajând-o cu poze compromițătoare

Femeia, din Câmpulung Moldovenesc, a reclamat la Poliție în ultima zi a anului trecut că …