Tuesday , January 31 2023

Festivitate de închidere a anului școlar la Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”, pe platoul central al municipiului Câmpulung Moldovenesc

Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc va organiza Festivitatea de închidere a anului școlar în această săptămână și, pentru prima dată în istoria colegiului, evenimentul va fi organizat în afara unității de învățământ. Anul acesta vor fi sărbătoriți absolvenții promoției 2018-2022 ”Încoronarea de la Alba Iulia 100.

”Cu deosebită onoare, Colegiul Național Militar <Ştefan cel Mare> vă invită la festivitatea de închidere a anului școlar 2021-2022, care anul acesta se va organiza, pentru prima dată în istoria colegiului, pe platoul central al municipiului Câmpulung Moldovenesc. Ceremonia va avea loc joi, 9 iunie 2022, începând cu orele 09:00”, au transmis reprezentanții colegiului.

Elevii care optează pentru un colegiu militar trebuie să treacă o serie de probe pentru a fi admiși, printre care testare psihologică, testarea aptitudinilor fizice, interviu de orientare și evaluare și o probă de testare a cunoștințelor la limba și literatura română și matematică.

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică. Pregătirea elevilor are ca finalitate admiterea în instituțiile militare de învățământ universitar și postliceal. (O. N.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …