Monday , April 15 2024

Elevi ai Școlii Gimnaziale ”Miron Costin” Suceava au organizat o Eco-Paradă pentru a promova reciclarea

La Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava luna mai a stat sub semnul ecologiei, al iubirii, protejării și salvării naturii. În cadrul unui amplu proiect intitulat ”Eco-Gândire, o nouă devenire”, a fost organizată activitatea ”Eco-Parada”. Astfel, elevii clasei a V-a E au dat frâu liber spiriului creator, confecționând costume din materiale reciclabile, pentru a arăta cât de importantă este reciclarea atât pentru prezent, cât mai ales pentru viitor.

”Asumându-și diverse ipostaze, precum cele de cavaleri curajoși, regi puternici, domnițe elegante și pline de farmec, gardieni ai naturii, copaci vorbitori, scafandri, extratereștri sau accesorizându-și propria ținută cu accesorii ecologice, elevii au defilat pe podiumul încărcat de flori, demonstrând că se poate să fii spectaculos și refolosind diverse materiale. Aspectul estetic plin de viață, culoare și armonie a fost dubat de un conținut puternic, simbolizând, astfel, că fapta și vorba, doar împreună dau naștere, cu adevărat, sensului”, a explicat prof.  Delia Patraucean.

După defilarea specifică unei parade, fiecare elev a prezentat detalii referitoare la costumul purtat și a adresat câte un mesaj-eco. În tonuri dramatice sau ludice, elevii au atras atenția asupra unor probleme esențiale ale umanității, accentuând faptul că schimbarea sălăsluiește în fiecare membru al comunității sociale, fie el elev, părinte sau profesor. Mesajele directorului școlii, prof. Dumitru Moraru și ale directorului adjunct, prof. Ancuța Nadia Gulei, au accentuat ideea continuității unor astfel de manifestări destinate protejării naturii și, implicit, a protejării vieții, admițând faptul că o conduiă ecologică potrivită este o deprindere însușită și în mediul școlar.

Finalul activității a fost încununat de un moment artistic pregătit de elevii clasei a V-a, prin care au transmis, la unison, faptul că fiecare dintre noi este o piesă de valoare și cu putere în construirea sau deconstruirea lumii. Așadar, la Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava ”se afirmă cu glas tare că natura nu este independentă de viața noastră, ci natura este însăși viața și se contopește întru totul cu ea, invitând pe fiecare să se transforme în gardian al naturii, așa cum au făcut-o elevii clasei a V-a E”, a conchis prof.  Delia Patraucean.

Coordonatorii proiectului ”Eco-Gândire, o nouă devenire” sunt prof. Rodica Buțerchi, prof. Cristina Bădăluță, prof. Adriana Caliniuc, iar activitatea a fost organizată de prof. Ionela Piniuc și prof. Delia Patraucean, desfășurată cu spirjinul directorului unității școlare, prof. Dumitru Moraru, directorului adjunct prof. Ancuța Nadia Gulei, al consilierului educativ prof. Elena Adrobotoaei, în colaborare cu partenerii – Asociația de Părinți și Florăria Crystal. (O. N.)

Vezi si

Din nou strada din fața Parcului Copilului devine pietonală în zilele de duminică

Începând de duminică, 14 aprilie, strada Calea Burdujeni – porțiunea din zona Parcului Copilului – …