Friday , May 24 2024

Dumitru Morhan a aflat în penitenciar nu mai e insurat

morhanAA

Conform sentinţei civile 3256 din 20 mai 2013, Dumitru Morhan şi Domnica Morhan nu mai sunt soţ şi soţie. Soţii Morhan sunt urmăriţi în justiţie pentru infracţiuni de înşelăciune, dar şi de evaziune fiscală

Judecătoria Suceava s-a pronunţat în data de 20 mai 2013 în dosarul 1171/314/2013, în data de 20 mai a.c., prin sentinţa civilă 3256 prin care s-a admis cererea de divorţ formulată de reclamanta Morhan Domnica. Instanţa a acceptat că această căsătorie încheiată în data de 26 martie 2000 s-a desfăcut cu acordul părţilor. Judecătorii au decis că reclamanta – Domnica Morhan va revine la numele purtat anterior căsătoriei. In luna octombrie a anului trecut, instanţa a acceptat solicitarea de renunţare la judecarea capătului de cerere referitor la partajul bunurilor comune. Sentinţa a fost irevocabilă pentru divorţ, cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare referitor la partajul bunurilor comune.
Comunicarea sentinţei de divorţ l-a găsit pe omul de afaceri Dumitru Morhan în penitenciarul din Botoşani, unde a fost transferat de curând de la puşcăria din Rahova. Dumitru Morhan a depus la instanţele sucevene mai multe plăngeri, privind dosarele în care este implicat, cele mai multe vizând procurorii care l-au anchetat. Fiindcă drumul de la Rahova la Suceava costă mult mai mult decât cel de la Botoşani la Suceava, s-a luat decizia în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor că se impune transferarea lui Dumitru Morhan la penitenciarul din Botoşani, mult mai aproape de instanţele la care se adresează cu felurite cereri.
Afacerea furtunoasă desfăşurată pe parcursul a 13 ani, a căror promotori au fost Dumitru şi Domnica Morhan a fost mai pitorească decât relaţia domestică între cei doi. La începutul anilor 2000, Dumitru Morhan era considerat “regele caşcavalului”. Familia Morhan prin fabrica de producere a preparatelor din lapte Irinest SRL de la Milişăuţi părea că pune stăpânire pe acest segment de producţie în domeniu. După puţină vreme, această fabrică a luat foc, cu tot cu caşcavaluri. Fusese însă asigurată, cu o lună înainte, astfel încât pagubele au fost recuperate, dar nu şi documentele contabile. Pe ruinele SC Irinest SRL, cu o asigurare de mai multe miliarde de lei încasată, s-a construit SC ECOLACT CO SA. Dumitru şi Domnica Morhan au mai avut o tentativă de divorţ la jumătatea anilor 2000, la care s-a renunţat de către ambele părţi, ulterior.
In acest moment, Dumitru Morhan ispăşeşte o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru înşelăciune, după ce a încercat, fără succes să câştige 89 de mii de dolari de la fostul preşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România, Stefan Tcaciuc şi după ce acesta a murit, de la soţia acestuia. La sfârşitul săptămânii trecute, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a decis începerea urmăririi penale împotriva Domnicăi Morhan, pentru o evaziune fiscală de aproape 1,5 miliarde de lei vechi, într-o afacere cu vaci, vândute în anul 2007 de către ECOLACT către TWIN TIGERS din satul Clit, comuna Arbore. 110 vite au fost vândute atunci, pentru o sumă de aproape 10 miliarde de lei vechi, iar ulterior facturile aferente tranzacţiei au fost stornate, fără ca animalele să fie restituite firmei ECOLACT. Cei din comuna Arbore spun că vitele ar fi existat fizic, doar că, nefiind bine hrănite, cele mai multe au sucombat. Ce a mai rămas din efectivul de vaci aduse din Uniunea Europeană au fost duse la Pătrăuţi şi de atunci nu mai ştie nimeni de soarta lor. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Şomuz Fălticeni a încheiat play-out-ul pe primul loc, după 7-0 cu Rapid Brodoc

Şomuz Fălticeni a încheiat sezonul competițional 2023/2024 pe primul loc în play-out-ul Seriei I a …