Wednesday , July 6 2022

Dr. Andrei Manta, șeful centrului de vaccinare de la Spitalul Rădăuți: „Aseară, după ce am luat amenda, am aruncat vaccinul”

Dr. Andrei Manta, coordonatorul centrului de vaccinare de la Spitalul Rădăuți, amendat de DSP Suceava la cererea Ministerului Sănătății pentru că în centrul medical s-ar fi vaccinat 563 de persoane care nu erau eligibile în această etapă a campaniei neagă acuzațiile care i-au fost aduse și anunță ca va contesta amenda.

El a spus că după ce a fost amendat, a fost forțat să arunce dozele rămase pentru că oamenii nu au mai venit să se vaccineze.

Andrei Manta susține că nu au fost vaccinate persoane „peste rând” și că ar fi vorba de fapt de persoane care au fost programate în alte zile, însă care din diverse motive nu au putut ajunge la vaccinare.

„Este o eroare, nu este adevărat. Au fost descoperite 563 de persoane neprogramate. Aici există câteva nuanțe de precizat. Un pacient care vine să se vaccineze are un anumit program. Şi mă întreabă şi le spun sincer: „Da, ai programare, este în regulă, revii mâine sau când se poate”. Acest pacient care vine a doua sau a treia zi cu acea hârtie pe platformă apare ca neprogramat. când au venit să verifice acele liste, au găsit pacienţi mult peste numărul de programări în ziua respectivă pentru că au fost dintre ei programaţi în altă zi și nu au putut ajunge. Asta s-a întâmplat de-a lungul timpului.”, a declarat medicul Andrei Manta, joi, la Antena 3.

De asemenea, medicul susține că la finalul programului a vaccinat pacienți care veneau să aștepte la spital, pentru a vedea dacă rămân doze care se risipeau. Acesta spune că inclusiv autoritățile le-au recomandat medicilor să procedeze așa. După controlul DSP, la finalul zilei vaccinurile care au rămas au fost aruncate.

„Sfatul mai puţin informal al DSP-ului este să nu irosim dozele. Ce se poate întâmpla…. La poarta spitalului sunt doi pacienţi programaţi, la ora 18.00, înainte de sfârşitul programului, care au şi venit. Eu, de pildă, am avut şase pacienţi. Dintre cei şase, doi erau programaţi, restul nu. (…) Imediat după ce am primit amenda am gândit următorul lucru: „Am trei variante… Fie reprogramez în altă zi pe toată lumea, fie le fac vaccin celor doi şi numai celor doi care erau programați, ceea ce înseamnă că restul din conţinutul flaconului va putea fi casat, fie îi vaccinăm pe toţi, cât se poate, chiar dacă nu au programare în ziua respectivă. Aseară, după ce am luat amendă, am casat vaccinurile. Le-am făcut vaccin celor care erau programaţi. Dumneavoastră ce aţi face, după ce vine DSP și te sprijină în luarea unor decizii, te sfătuieşte şi apoi trimite un corp de control şi îţi dă amendă? Ce aţi face?”, a spus medicul Andrei Manta.

Vezi si

Gospodărie din Slătioara, distrusă de un incendiu pornit de la un scurtcircuit

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență …

One comment

  1. Bai doctore, lasa minciunile. Coruptia din sisemul medical, ti-a ridicat la fileu oportunitatea vaccinarii fara programare. Chiar ne crezi prosti? 563 de pacienti si-au amanat vaccinarea? Hai PA!
    In plus, idea e simpla: o fiola = 6 vaccinari. De ce ai descut matale aproape 100 fiole de capul tau? Vedeai ca ai programari sa zicem 3000 in acea zi, adica 500 fiole. Decongelezi, dar nu le desigilezi. Ideea e ca ai ajuns la fiola 480 si nu mai ai programati. NU BAGI PILE sau pe SPAGA!
    Le lasi in frigider ca acolo stau 5 zile, nesimtitule care DEZINFORMEZI! Le folosesti zilele urmatoare cu prioritate pe acestea pe cei programati, NU PE OCHI FRUMOSI!
    E simplu, logic si perfect legal. Sa incerci sa spui ca trebuia sa le arunci, e fie o minciuna, fie esti foarte foarte prost, ca acel individ care ne facea marlani, ca nu am acceptat aberatiile lui.