Thursday , February 9 2023

Două modificări importante în programul Festivalului Internaţional al Scolilor de Teatru Suceava

AFIS_TEATRU [800x600]

Din cauza condiţiilor meteorologice, spectacolul de azi, 8 iulie, ora 21, „Clasa noastră” nu se va mai juca la Cetatea de Scaun, aşa cum a fost programat, ci la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 20. De asemenea, Festivitatea de Premiere, iniţial programată pe 11 iulie, va avea loc pe 12 iulie, ora 17, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Suceava

Două modificări importante au fost operate, ieri, în programul Festivalului Internaţional al Scolilor de Teatru Suceava de organizatori. Conform unui comunicat, din cauza condiţiilor meteorologice spectacolul de azi, 8 iulie, ora 21, „Clasa noastră” de Tadeusz Slobodzianek al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti nu se va mai juca la Cetatea de Scaun, aşa cum a fost programat, ci la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 20. De asemenea, Festivitatea de Premiere iniţial programată pe 11 iulie, va avea loc pe 12 iulie, ora 17, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Suceava.
Programul de ieri a cuprins două workshopuri şi un specxtacol. Workshopul a fost organizat în ideea de a explora tehnici esenţiale şi abordări ale actoriei de film. Este destinat mai ales actorilor care au o pregătire şi o experienţă în actoria de teatru şi mai puţin în cea de film.
Jonathan Martinn (trainer), a ţinut training-uri de regie la Drama Centre London şi a studiat cu Philippe Gaulier la Paris. El a ţinut primul workshop al zilei de ieri începând cu ora 10.00, la Muzeul Satului. In ce îl priveşte pe Jonathan Martinn, menţionăm că el a fost director asociat la Theatre Royal, Stratford East şi apoi, director asociat la Centro de Investigación Teatral în Lima, Peru. A regizat peste 30 de spectacole în UK şi înstrăinătate. De asemenea, a participat la traducerea şi la regizarea a trei piese, incluzând premierele britanice de Pierre Marivaux. Este specialist în training de actorie de film, conducând şi dezvoltând numeroase programe de actorie de film la cele mai importante şcoli de teatru din Marea Britanie. A fost profesor principal de regie BA (licenţă în artă) la Drama Centre London. În prezent este rector la Drama Centre London şi directorul programului Drama and Performance la Central Saint Martins.
Ion Albu este unul dintre cei mai mari cascadori români şi a susţinut, de asemenea, un workshop la Muzeul Satului Bucovinean, de la ora 17.00. Este actor, regizor şi totodată, pedagog. Tine cursuri de cascadorie şi de lupte scenice la diverse festivaluri din ţară. A jucat în mai multe filme româneşti, începându-şi cariera în cele cu subiect istoric. A avut roluri şi în: „Pădurea nebună”, „Secretul lui Bachus”, „Liceeni Rock ’n’ Roll”, „Dulcea saună amorţii”, „Invisible: The Chronicles of Benjamin Knight”, „Oblivion”, „Trancers 4 & 5”.
Ieri, la ora 20.00, pe scena Casei de Cultură a Sucevei, a avut loc piesa de teatru „Cu uşile închise” de Jean-Paul Sartre. Spectacolul a fost oferit de o trupă de la Facultatea Teatru, Film şi Dans, Chişinău a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova. (D.P.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …