Tuesday , April 23 2024

Programul de miercuri al Festivalului Internaţional al Scolilor de Teatru

AFIS_TEATRU [800x600]

Miercuri, în cadrul primei ediţii a Festivalului Internaţional al Scolilor de Teatru de la Suceava, ar trebui din nou să aibă loc un workshop cu Vlad Ciobanu, la ora 10.00, la Muzeul de Stiinţe Naturale.
De asemenea, ca şi în ziua precedentă, vor fi două piese de teatru organizate, una pusă în scenă la Universitate iar alta la Casa de Cultură. Este vorba de piesa de teatru „Culorile muzicii” după ABRIBUS de Laurent van Wetter, la Auditorium şi apoi, la Casa de Cultură, „Dacă te naşti luni, vei muri într-o vineri”, de George Stefan.
Ieri dimineaţă, în cadrul manifestărilor găzduite de Festivalul Internaţional al Scolilor de Teatru, a avut locul workshop-ul de Ritmică şi Psihotraining, coordonat de Vlad Ciobanu, regizorul spectacolului „Cu uşile închise”, care a avut loc în seara zilei de 7 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Vlad Ciobanu este actor, regizor, pedagog. A absolvit şcoala superioară de teatru V.I. Nemirovici – Dancenko, MHAT, Moscova. A realizat roluri importante pe scena teatrală din Chişinău precum Hamlet în „Hamlet” de W. Shakespeare, Don Juan în „Don Juan” de B. Witse, Filippetto în „Bădăranii” de Carlo Goldoni. A realizat, în calitate de regizor, nenumărate spectacole apreciate atât în mediul teatral cât şi de spectatori: „Principesa Ivona” – autor Witold Gombrowicz, „Muther Curaj” – după piesa lui Bertolt Brecht, „Acul cumetrei Gurton” – de W. Stevenson. Incepând cu anul 2003 a devenit lector titular la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, precum şi coordonator artistic la specialitatea Actorie. Din 2013 este şef de catedră interimar la catedra Arta actorului. Vlad Ciobanu este deţinătorul unor importante premii printre care: Premiul UNITEM „Cel mai bun actor al anului”, pentru rolul „Hamlet” de W. Shakespeare (1996), Premiul preşedintelui UNITEM pentru „Regie şi pedagogie” (2012), Premiul UNITEM pentru cel mai bun spectacol radiofonic – „Apolodor”, de Gelu Naum.
Workshop-ul este compus din exerciţii pentru dezvoltarea concentrării şi atenţiei (vizuale, auditive, distributive). Include exerciţii comune, dar şi individuale. In acest scop, sunt folosite şi exerciţii din ritmică şi din psihotraining-ul actorului, utilizate mai ales în anul I de studii şi constituind baza formării actorului.
In continuare, programul zilei de ieri a cuprins, de la ora 18:00, spectacolul „Electra” după tragedia antică a lui Sofocle, spectacol oferit de tineri de la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, durata spectacolului fiind de 50 de minute, iar locaţia a fost Auditorium Joseph Schmidt de la Universitatea „Stefan cel Mare”.
Diseară a avut loc, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul „Clasa noastră” de Tadeusz Slobodzianek pus în scenă de tineri de la Facultatea de Teatru a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti iar durata spectacolului a fost de o oră şi douăzeci de minute. (D.P.)

Vezi si

Un pub din Londra, menționat de Taylor Swift pe noul album, este sufocat de fanii artistei

Pubul “Câinele Negru din Vauxhall” (The Black Dog in Vauxhall) a cunoscut un succes neașteptat …