Friday , October 7 2022

Doi hoți de lemne prinsi la Pătrăuți

Joi dimineață,la ora 07.20, polițiștii Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata au fost sesizaţi telefonic de către pădurarul din cadrul RNP-Direcția Silvică Suceava – Ocolul Silvic Pătrăuți -Canton Silvic Găvana, cu privire la faptul că persoane necunoscute taie ilegal și sustrag arbori din pădurea administrată de el, respectiv din Canton silvic Găvana, fond forestier de stat, comuna Mitocu Dragomirnei.

Polițiștii deplasați la fața locului, însoțiți de pădurar, i-au depistat pe B. Ionuț, de 31 ani și R. Alexandru, de 18 ani, ambii din comuna Mitocu Dragomirnei. Cu ocazia verificărilor, în cele două atelaje hipo, proprietate ale celor doi a fost găsită cantitatea de aproximativ 2,14 mc lemn din specia fag, evaluat la suma de 385 lei. Lemnul a fost ridicat și predat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuți. Totodată, a fost ridicat în vederea confiscării un moto-fierăstrău mecanic marca Oregon și un topor.

In urma cercetărilor la fața locului, polițiștii au constatat că cei doi hoți au tăiat ilegal 13 arbori din specia fag, cu un volum la cioată de 6,385 mc, valoarea fiind de 3.746,53 lei. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „tăiere ilegală” și „furt de arbori”.

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …