Friday , February 3 2023

Directorul tehnic al Direcției Silvice – sub control judiciar în urma accidentului mortal de la Ilișești

Valerian Solovăstru a fost pus ieri în libertate sub control judiciar, după ce a fost reținut pentru 24 de ore. El a lovit mortal cu mașina la Ilișești o copilă de 12 ani, aflată pe trecerea de pietoniaccident ilisesti

Ieri, Valerian Solovăstru, directorul tehnic al Direcției Silvice Su­­ceava, a fost eliberat, fiind pla­sat sub control judiciar, după ce a fost reținut pentru că a lovit mortal cu mașina o minoră de 12 ani, aflată pe trecerea pentru pietoni.

Amintim că în cursul zilei de 31 iulie 2018, în jurul orei 09.55, Valerian Solovăstru, de 56 de ani, din municipiul Câmpulung Mol­do­­venesc, în timp ce conducea autoturismul BMW X5 pe DN 17, pe direcția Suceava – Gura Humorului, în zona localității Ilișești, circulând pe banda de lângă axul dru­mului, pe un sector cu două benzi de circulație pe sens, în apropierea trecerii pentru pietoni din dreptul Şcolii Generale Ilișești a surprins-o și accidentat-o pe Albertina R., în vârstă de 12 ani, din localitate, care era angajată în traversare pe trecerea pentru pietoni, dinspre dreapta spre stânga, având în vedere direcția de deplasare a mașinii. În urma accidentului, Albertina R. a suferit leziuni grave, fiind preluată de un echipaj medical de urgență și transportată la secția UPU a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Din nefericire, în jurul orei 15.00, minora a decedat.

Valerian Solovăstru a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. ~n zona în care s-a produs acciden­tul rutier traficul a fost res­tricțio­nat aproximativ o oră, circulația des­­fășurându-se alternativ pe un sin­gur sens. În acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare pe­nală sub aspectul săvârșirii in­frac­țiunilor de ucidere din culpă.

Valerian Solovăstru este directorul tehnic al Direcției Silvice Suceava. Albertina R. era fiica fostului viceprimar din Ilișești Florin Rusu și era sportivă de performanță la CSM Suceava, unde practica atletismul. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …

One comment

  1. Cred ca e corecta decizia controlului judiciar.
    Din pacate, cred ca acest criminal, o sa scape cu suspendare. Afinata, cabanele ROMSILVA si carnea de vanat sunt la mare cautare de amatorii de lux. Oare judecatorii si procurorii cu salarii de sute milioane se incadreaza sau nu la acesta categorie?