Wednesday , April 17 2024

DIICOT a trimis în judecată doi italieni, care au obligat două sucevence să se prostitueze în Italia

prostitutie

  Giancarlo Ruggeri şi Maurizio Di Munno, cetăţeni italieni, au fost trimişi în judecată pentru „trafic de persoane” . Aceştia sunt acuzaţi că în complicitate cu o individă din Arbore au racolat două sucevence, pe care le-au dus în Italia unde le-au obligat să se prostitueze. Dacă procesul italienilor începe în luna iunie a acestui an, complicea lor a fost condamnată, între timp, la opt ani de închisoare

DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava i-a trimis în judecată pe inculpaţii Giancarlo Ruggeri şi Maurizio Di Munno, cetăţeni italieni, pentru săvârşirea infracţiunii de „trafic de persoane”. Dosarul de trafic de persoane în care sunt implicaţi italienii, datează din 2011. O complice de-a acestora, Lăcrămioara Puşcaşu, din Arbore, cunoscută cu porecla Lila, a fost trimisă în judecată de procurorii Serviciului Teritorial DIICOT Suceava în luna iulie 2011 tot pentru „trafic de persoane”. In luna iunie a anului 2012 judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au considerat că aceasta trebuie să îşi petreacă următorii opt ani după gratii, inculpatei fiindu-i interzise şi unele drepturi pentru o perioadă de cinci ani.
Procurorii au stabilit că Lăcrămioara Puşcaşu se face vinovată de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi constituire de grup infracţional organizat. Potrivit anchetatorilor, „Lila” cu domiciliul în comuna Arbore, a plecat în Italia, la muncă, în cursul anului 2007. Aceasta era cunoscută în localitatea de domiciliu drept o femeie de moravuri uşoare şi astfel, odată ajunsă în Italia, a început să practice prostituţia. La Torino, Lăcrămioara Puşcaşu s-a întâlnit cu doi cetăţeni italieni, Giancarlo Ruggeri şi Maurizio di Munno. Ulterior, Lăcrămioara şi Ruggeri au devenit concubini şi căutând modalităţi de a câştiga bani mulţi fără eforturi prea mari, au convenit să racoleze tinere fete pe care apoi să le oblige să practice prostituţia. La sfârşitului anului 2007, Lăcrămioara a revenit în România însoţită de cei doi cetăţeni italieni. Misiunea lor era aceea de a momi fetele cu locuri de muncă bine plătite, ca menajere, barmaniţe sau dansatoare.
Mamă a patru copii, terorizată, bătută şi obligată să se prostitueze în Italia
In oraşul Solca, cei trei au găsit-o pe Cristina S. căreia i-au promis un loc de muncă ca barmaniţă, în Italia. In condiţiile în care victima provenea dintr-o familie dezorganizată şi nu avea niciun venit în afara ajutorului social primit de la primărie, Cristina S. a acceptat oferta traficanţilor, fiind convinsă că l-a prins pe Dumnezeu de un picior şi că va obţine venituri considerabile, la care în România nici nu visa. In continuarea activităţilor de recrutare, cei trei au mai racolat o tânără, Lucica Maria C., pe care au ademenit-o cu un loc de muncă ca menajeră sau ospătăriţă, unde ar fi trebuit să încaseze în jur de 700 – 800 de euro lunar. Femeia avea o situaţie familiară foarte grea, era mamă a patru copii, soţul ei era bolnav şi nu beneficia de niciun venit. Cele două femei au plecat spre Italia, în perioada 10 – 14 ianuarie 2008. Ajunse acolo, acestea au fost informate că a avut loc o schimbare de planuri şi că de fapt ele au fost aduse să se prostitueze. Victimele au refuzat iniţial, însă nu au avut încotro, fiind ameninţate cu acte de violenţă. Procurorii DIICOT au stabilit că cele două femei erau scoase pe stradă, în fiecare seară de către „Lila”. Inculpata le găsea locurile optime şi le punea la dispoziţie articole de încălţăminte şi vestimentaţie specifice, oferindu-le totodată şi posibilitatea realizării unui machiaj adecvat prostituatelor. Femeile erau obligate să practice prostituţia în fiecare noapte, duminica fiind singura lor zi liberă. Acestea erau forţate să predea toţi banii obţinuţi celor trei proxeneţi, iar atunci când refuzau, erau bătute fără milă.
Anchetatorii au stabilit că victimele trăiau într-o stare de teroare susţinută de către cetăţenii italieni Giancarlo Ruggeri şi Maurizio di Munno fiind determinate să întreţină raporturi sexuale cu proxeneţii. In medie, cele două fete obţineau în jur de 50 de euro pe seară, iar în cazul în care prindeau o zi mai proastă şi nu se întorceau cu destui bani, erau bătute. După aproape jumătate de an de teroare, victimele au fost lăsate să plece acasă, proxeneţii fiind nemulţumiţi de randamentul acestora.
In luna mai 2013, Giancarlo Ruggeri a decis să vină în România pentru a o vizita pe Lăcrămioara Puşcaşcu, care era încarcerată în Penitenciarul de Femei de la Târgu Ocna. Aflându-se de intrarea lui în ţară, poliţiştii l-au prins şi l-au adus la sediul Serviciului Teritorial Suceava al DIICOT. După ce a fost audiat, procurorii au decis prezentarea acestuia în jaţa judecătorilor de la Tribunalul Suceava care l-au arestat preventiv pentru 29 de zile. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

18 percheziții la Hânțești și Vârfu Câmpului, într-un dosar de braconaj piscicol

Poliţiştii din Botoşani efectuează, miercuri dimineaţă, 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, …