Saturday , June 22 2024

VIDEO, FOTO. Percheziții DIICOT la traficanți de droguri din județul Suceava. Trei persoane duse la audieri

Joi, 25 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, efectuează 13 percheziții domiciliare în județul Suceava, în două cauze în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, introducerea din țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.  
În prima cauză s-a reținut că, la începutul anului 2022, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna august 2022, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional și intern de droguri de risc.
Membrii grupării au procurat cantități importante de cannabis și hașiș din Spania, pe care le-a expediat prin intermediul unei firme de transport către România, coletele fiind ridicate din municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde au fost depozitate și porționate, în vederea comercializării consumatorilor din această localitate și din localitățile învecinate.
În cea de-a doua cauză s-a reținut că, în perioada februarie – martie 2023, un bănuit a vândut droguri de risc (cannabis) și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (3CMC) consumatorilor cu care lua legătura, prin intermediul aplicațiilor tip chat, stabilind detaliile privind încheierea tranzacțiilor cu droguri (momentul și locul întâlnirii, prețul și cantitatea).

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava urmează să fie conduse, în vederea audierii, 3 persoane.
Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 Acțiunile beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (O.S.)

Vezi si

Primarul Lungu susține un nou demers ca Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților să primească 20 de hectare de teren

Primarul în funcție al municipiului Suceava, Ion Lungu, a inițiat un proiect de hotărâre – …