Saturday , December 3 2022

Deputatul Cezar Cioată iar a demisionat din partid şi iar susţine că e independent

 Cioată a anunţat că demisionează din formaţiunea ALDE . “Nu-i place opoziţia” este concluzia fostului său coleg de alianţă, deputatul Constantin Galan, membru al Partidului Liberal Reformator, condus de Călin Popescu Tăriceanu. Cezar Cioată rămâne de antologie în istoria politicii sucevene pentru viteza cu care îşi schimbă opţiunea politică – de două ori pe lună, în două rânduri, într-o singură legislatură 

cioata

Filiala ALDE Suceava a rămas fără unul dintre copreşedinţi. Deputatul sucevean Cezar Cioată a abandonat încă o barcă politică, cel puţin a patraîn mai puţin de trei ani de mandat din legislatura 2012-2016, pentru care a fost ales în Colegiul uninominal 9 – Suceava, zona de munte. “Nu-i place în opoziţie”, este concluzia colegului său de cameră – deputatul Constantin Galan, copreşedinte ALDE Suceava
Ieri, parlamentarul din colegiul 9 uninominal din judeţul Suceava – zona de munte, şi-a depus demisia din grupul parlamentar ALDE  la secretariatul Camerei Deputaţilor, urmând să activeze în perioada umrătoare ca independent în camera inferioară a Parlamentului României.
Parlamentarul Cezar Cioată a fost ales în noiembrie 2012 ca deputat de Suceava din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD). In primăvara anului 2013, deputatul sucevean a avut un puseu de evadare din partidul ce l-a promovat în Parlament, care a durat câteva zile, în luna februarie. In acel interval s-a declarat membru al Partidului Conservator. Imediat după această “rătăcire”, Cezar Cioată a revenit la bază, redevenind membru al PP-DD, până în luna mai 2013. Si-a dat din nou demisia din PP-DD, şi a activat ca independent pe parcursul câtorva zile din luna mai a anului 2013. In cele din urmă s-a reîntors la a doua dragoste – Partidul Conservator, în aceeaşi lună şi împreună cu partidul lui Dan Voiculescu a intrat în grupul parlamentar ALDE – (Alianta liberalilor şi democraţilor), format în principal din parlamentari ai Partidului Conservator şi ai Partidului Liberal Reformator, condus de preşedintele actual al  Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Se ştie deja că Tăriceanu nu a fost de acord cu numirea lui Dacian Cioloş în fruntea guvernului, după demisia lui Victor Ponta, şi nici cu ideea unui guvern de tehnocraţi, transmiţând de la tribuna Parlamentului opinia sa, cum că “tehnocraţia ucide democraţia”. In acest fel, ALDE a intrat practic în opoziţie.
Copreşedintele filialei teritoriale ALDE Suceava, deputatul rădăuţean Constantin Galan a declarat că a încercat de mai multe ori în cursul zilei de ieri să ia legătura cu colegul său din Camera Deputaţilor, Cezar Cioată, dar acesta nu a răspuns la telefon. “Nu răspunde la telefon. El şi-a exprimat intenţia de a pleca cu câteva săptămâni în urmă, dar nu a spus unde şi de ce. Este decizia lui. Părerea mea personală este că domnului Cioată nu-i place în opoziţie”, a conchis deputatul Galan.
Activitatea parlamentarului Cezar Cioată nu a avut nicio relevanţă pe plan local, în colegiul în care sucevenii l-au votat însă a dobândit o oarecare notorietate la nivel naţional, când în vara anului 2013, facând parte dintr-o delegaţie parlamentară la Roşia Montană, a reuşit ca după câteva cuvinte neinspirate să fie dat afară din camera în care se desfâşurau discuţiile. Luna trecută, Cezar Cioată şi-a manifestat intenţia de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Suceava.
Până va obţine o altă funcţie publică decât cea pe care o deţine deja, deputatul Cezar Cioată reprezintă România în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Coreea şi cu Republica Africa de Sud. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …

One comment

  1. Acest cioata arata clar ca “politicienii”romani sunt niste gunoaie,fara culoare si convingeri politice.La hazna cu ei! De fapt cum e tariceanu tradatorul,asa sunt si membri partidului,alde-aia nimicuri.