Thursday , November 30 2023

De luni, 3 august, va fi oprită apa caldă în municipiul Suceava

Apa caldă va fi oprită pentru o perioadă de o săptămână în vederea executării unor lucrări de reabilitare a unor conducte vechi ale Termica. Pentru aceste lucrări, Primăria Suceava acordă suma de 500.000 de lei. De asemenea se efectuează lucrări la mai multe puncte termice din oras

 apa-calda-oprita


Sucevenii racordaţi la sistemul central de termoficare vor rămâne fără apă caldă la robinete începând cu data de 3 august, timp de şase zile. Potrivit unei declaraţii anterioare făcute de directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, motivul pentru care Termica va opri apa caldă în municipiul Suceava este vechimea de peste 50 de ani a unor conducte din reţeaua de distribuţie. Menţionăm că banii pentru efectuarea acestor lucrări sunt daţi de către Primăria municipiului Suceava pentru că societatea de transport şi distribuţie a agentului termic este în faliment şi nu are resursele necesare să investească. In vederea executării acestor lucrări, Primăria municipiului Suceava acordă o sumă considerabilă de bani şi anume 500.000 de lei.
Reprezentanţii Termica susţin că trei din cele şase zile de oprire sunt doar pentru a goli şi umple instalaţiile. Primăria municipiului Suceava le sugerează sucevenilor să rămână racordaţi la sistemul centralizat pentru că, în acest sens, se fac investiţii în reabilitarea anumitor zone aferente unor puncte termice. Precizăm că s-au demarat lucrările la punctele termice Obcini 2, Obcini 3 şi Obcini 4, lucrări care vor continua şi după data de 8 august, după ce Termica va da din nou apă caldă, dar şi în cartierul Burdujeni, în zona din partea de jos a străzii Jean Bart, unde este afectat punctul termic ANL, lucrări ce se vor finaliza în data de 12 august. De asemenea, se lucrează şi la punctul termic Cuza Vodă 2, iar lucrările în zonă vor fi finalizate în data de 15 august. Amintim că în cadrul şedinţei lunare cu Asociaţiile de proprietari, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut un apel la suceveni să îşi plătească facturile restante la utilităţi pentru că, doar aşa Termica va putea să furnizeze apă caldă pe perioada celor 90 de zile stabilite. Precizăm că în data de 12 august se vor depune ofertele pentru negocierea directă în ceea ce priveşte serviciul public de transport şi distribuţie a agentului termic care se va desfăşura în data de 13 august. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

Jumătate din județul Suceava, sub cod galben de ploi și vânt începând de joi seară

ANM a emis, joi dimineață, avertizări de vreme rea în aproape jumătate de țară. Vor …