Tuesday , December 5 2023

Defecţiune majoră la cel mai mare grup de telecomunicații din Canada. Oamenii nu pot vorbi la telefon, nu au internet și nu pot apela nici măcar 911

Grupul Rogers, liderul canadian în telecomunicaţii, a fost afectat vineri de o întrerupere care a lovit în special instituţii financiare, apeluri de urgenţă şi magazine din întreaga ţară, notează AFP.

Foto: toronto.ctvnews.ca

“În prezent, ne confruntăm cu o pană pe reţelele noastre cu fir şi fără fir, iar echipele noastre tehnice lucrează din greu pentru a restabili serviciile cât mai repede posibil”, a afirmat grupul într-un comunicat.

NetBlocks, un site din Londra care supraveghează blocajele pe internet din întreaga lume, a indicat că unul din patru utilizatori nu mai are acces la internet.

Rogers este cel mai important furnizor de servicii mobile din Canada, cu 11 milioane de abonaţi la telefonie mobilă şi aproape trei milioane de abonaţi la internet, potrivit ultimului său raport anual.

Cauza întreruperii nu este cunoscută.

Contactat de AFP, Evan Koronewski, purtătorul de cuvânt al Communications Security Establishment (CSE, echivalentul canadian al agenţiei americane de supraveghere NSA), a declarat că agenţia a “oferit asistenţă” companiei.

Ministrul inovării, ştiinţei şi industriei, François-Philippe Champagne, a indicat că este în contact cu grupul Rogers şi a subliniat “cât de important este ca această situaţie să fie rezolvată cât mai repede posibil”.

“Continuăm să supraveghem situaţia îndeaproape şi să folosim toate instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a ne asigura că abonaţii canadieni rămân conectaţi”, a menţionat el pe Twitter.

Departamentele de poliţie din mai multe oraşe, printre care capitala Ottawa şi metropola Toronto, avertizează că, deşi numărul de urgenţă 911 este operaţional, clienţii Rogers pot întâmpina dificultăţi în contactarea acestuia.

Întreruperea a afectat “toate instituţiile financiare din Canada”, a spus Royal Bank of Canada într-un tweet. A cauzat întreruperi în transferurile Interact, care permit trimiterea de fonduri online.

Cafenele şi magazine din mai multe oraşe canadiene au indicat că acceptă doar plăţi în numerar.

Întreruperea a afectat, de asemenea, Agenţia pentru servicii de frontieră din Canada şi sistemul de telefonie al oraşului Montreal, mai scrie AFP.  (Agerpres)

Vezi si

Salariul minim necesar pentru viza de muncă în Marea Britanie crește  la 38.700 de lire sterline. Salariaţii din sectorul sănătăţii nu-şi vor mai putea aduce familiile

Cu câteva luni înaintea alegerilor legislative, guvernul conservator britanic a anunţat luni că va “strânge …

One comment

  1. Mie nu -mi functioneaza alarma acasa. Nu pot cu telefonul sau in network sa aprind/sting luminile, sau reglez termostatul sau sa incui/descui usa. Nu am Rogers pantru telefon sau internet.
    Rogers nu are redundancy adegvat pentru systemele pe care le opereaza iar serviciile pentru telefonie/data sunt printre cele mai scumpe din lume.
    Bancile, politia si serviciile guvernamentale ar trebui sa aiba un failsafe intra-o retea alternativa sigura. Rogers care opereaza majoritar pe coasta de est incerca un merger cu Shaw care opereaza majoritar pe coasta de west ceea ce personal eu numesc comm cartel.
    Huawei a fost oprit la timp in Canada pentru 5G dar pentru technologie 3G si 4G inca are echipanent Huawei in retelele Canadiene.
    De la Rogers toata ziua ieri – greieri. Nici un comunicat oficial cu cauza si estimare pentru durata outrage.