Wednesday , October 5 2022

Județele din nord-vestul țării au rămas fără curent electric: Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj și Sibiu

O problemă de sistem a provocat, vineri după-masă, mari probleme de alimentare cu energie în județele din nord-vestul țării. Reprezentanții Transelectrica au spus pentru HotNews.ro că au fost probleme pe interconexiunea cu sistemul european. În acest moment se lucrează la sincronizarea sistemelor. Sunt afectate cel puțin șase județe, fiind o problemă de alimentare cu energie fără precedent în ultimii 30 de ani.

România se interconectează cu Europa prin Ungaria.

Județele afectate sunt Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj și Sibiu, anunță Alba24.ro..

În Bistrița, oamenii spun că parcă ar fi un joc de lumini. Becurile se stingeau și aprindeau. Electronicele si electrocasnicele se opreau și reporneau. Speriați, bistrițenii au deconectat aparatele din prize, scrie ziarul Bistrițeanul.

Este o criza imensa în rețeaua de energie electrică, anunță și emaramureș.ro.

Avaria la rețeaua de alimentare cu energie electrică a creat haos la Cluj-Napoca, scrie monitorulcj.ro. Semafoarele au fost nefuncționale în mai multe colțuri ale orașului, barierele de la parcări au rămas blocate, la fel și lifturile.

Întreruperile de curent au afectat industria, dar și populația. Azomureș a raportat că avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. În zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun-roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațiile de producere a acidului azotic. Nu există pericol pentru angajați, mai spune Azomureș.

Vezi si

Prețurile la biletele de tren s-ar putea majora din nou anul viitor

CFR Călători ar putea majora prețul la bilete, din 2023, dacă inflația va crește foarte …