Thursday , December 1 2022

De la 1 aprilie, pensionarii suceveni vor primi abonamente la preţ redus

Primarul Ion Lungu a propus Consiliului Local Suceava, iar acesta a adoptat, proiectul de acordare de facilităţi pentru transportul pensionarilor. Acelaşi Consiliu Local a respins, cu o lună în urmă, un astfel de proiect iniţiat însă de consilierii PSD  lungu 20 dec 2017

 Consilul Local Suceava a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu conform căruia pensionarii suceveni să beneficieze de abonamente la preţ redus.

Primaul a arătat că au fost îndeplinite condiţiile pentru a putea fi acordate aceste facilităţi, motiv pentru care a iniţiat proiectul respectiv de hotărâre.

Prima din aceste condiţii enunţate de Ion Lungu a fost cea ca încasările la bugetul local al municipiului Suceava să continue să rămână şi la final de lună martie mai mari faţă cele din perioada similară a anului precedent.

Pe lângă situaţia pozitivă la final de lună martie în privinţa încasărilor, ar mai fi şi o altă condiţie legată de perspective de creştere a salariilor la angajaţii TPL.

Reamintim însă că un proiect de hotărâre iniţiat, luna trecută, de către consilierii locali suceveni ai PSD care prevede aprobarea tarifului pentru abonamentul social nominal pentru pensionarii cu domiciliul în municipiul Suceava la 33 de lei pentru toate liniile nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi aprobat.

Motivaţia din Raportul Serviciului de specialitate din Primărie, ca de altfel şi a grupului de consilieri liberali din deliberativ, pentru a nu fi votat proiectul consilierilor locali ai PSD a fost aceea că acordarea de subvenţii se poate realiza în măsura/limita posibilităţilor financiare de acoperire. Potrivit sursei citate, în urma reducerii de la 16% la 10% a impozitului pe venit, veniturile la bugetul local al Municipiului Suceava sunt diminuate, lunar, cu o sumă situată între cinci şi şapte milioane de lei. Totuşi, în raport se menţiona că dacă sumele alocate de la bugetul de stat se vor suplimenta, se poate reanaliza acordarea de subvenţii, nu s-a făcut mare caz pe aceasta în cursul dezbaterilor. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Ioan Stan, de 1 Decembrie: Faptele noastre bune, realizările noastre, sunt cel mai înalt omagiu pe care îl putem aduce țării

Senatorul Ioan Stan, liderul PSD Suceava, a transmis un mesaj în care arată că încărcătura …

2 comments

 1. Masuri populiste care nu mai prostesc pe nimeni!
  Mai bine ar explica cateva coincidente remarcabile:
  -taxele si impozitele le-ati marit cu 20% fata de anu trecut! Veniturile noastre au crescut in aceiasi proportie?
  -V-ati marit salariile in primarie pana la cer!
  -Gropile au umplut orasul, descoperind lucrarile “de calitate” executate anterior.
  -Familia Primarului prospera, sporindu-si averea la milioane de euro: 2 carciumi in spatii centrale, fabrica de bauturi racoritoare, terenuri de sute de mii de euro, doua masini de peste 120.000 de euro fiecare.
  Simple coincidente?

 2. nu e corect. de ce pensionarii sunt favorizati? pana la urma toti platim impozite sivtaxe la primarie care sunt aceleasi indiferent de venit!!! nu conteaza avem poate mai putin venit decat ei (mai ales daca facem o medie la familiile cu copiii pe membru de familie!!!)