Friday , October 7 2022

Cunoscutul profesor de matematică Mircea Ott a fost condus, ieri, pe ultimul drum

inmormantare ott 1 [800x600]

Trupul neînsufleţit al regretatului profesor a fost depus la capela Bisericii “Sfântul Simion” din Suceava. La înmormântare au fost prezenţi peste 150 de oameni, foşti colegi şi elevi ai acestuia. Soţia şi cei doi fii nu s-au dezlipit de sicriul celui ce le-a fost soţ şi tată  

Ieri, la cimitirul Bisericii “Sfântul Simion”, a fost înmormântat unul dintre cei mai cunoscuţi profesori de matematică din judeţul Suceava. Mircea Ott s-a născut în data de 28 iulie 1941 în localitatea Pojorâta din judeţul Suceava, a urmat Liceul “Stefan cel Mare” din Suceava, fiind absolvent al promoţiei 1959, apoi Facultatea de Matematică-Mecanică (specializarea Matematică-Fizică) din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, ca absolvent al promoţiei 1964. Începând cu 1966 a fost profesor de matematică la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” din Suceava, făcându-se remarcat printr-o pregătire metodică şi de specialitate înaltă. În perioada 1982-1987 a fost directorul adjunct al instituţiei, iar din 1987 până în 1990 directorul general al aceleiaşi instituţii.
Din păcate pentru familie şi pentru cei ce i-au fost colegi şi elevi, Mircea Ott s-a stins din viaţă în data de 29 martie 2015, iar ieri, 31 martie, a fost condus pe ultimul drum.
Soţia lui Mircea Ott, secătuită de putere, abia a reuşit să spună două cuvinte despre cel ce i-a fost partener o viaţă. “Nu pot să vă spun decât că o să ne lipsească foarte mult”, a spus profesoara Cornelia Ott, soţia lui Mircea Ott.inmormantare ott 3 [800x600]
De asemenea, păreri de rău şi regrete pentru pierderea celui ce le-a fost coleg şi profesor au toţi cei ce au făcut sau fac parte din colectivul Colegiului Naţional “Stefan cel Mare”.
“Este o pierdere foarte importantă, am numai cuvinte frumoase despre domnul profesor pe care l-am idolatrizat, ţinând cont că şi eu sunt profesor de matema-tică”, a declarat Dan Popescu, directorul Colegiului Naţional “Stefan cel Mare” Suceava.
Profesorul de matematică, acum ieşit la pensie, Gheorghe Marchitan, a evidenţiat faptul că prietenia şi colegialitatea dintre el şi regretatul Mircea Ott a fost lungă şi frumoasă.
“A fost un coleg extraordinar de bun, a fost un întreţinător de companie, era foarte iute la minte, întreţinea atmosfera întotdeauna cu glume de foarte bună calitate, deşi niciodată nu i-a plăcut să iasă în faţă. Am fost colegi patru ani la liceu, cinci ani la facultate şi vreo 28 de ani la serviciu. A fost un om iubit de profesori şi, în special de elevi, pentru că temele lui erau foarte scurte: trei probleme acasă –  două pentru elevi şi una pentru meditatori”, a declarat Gheorghe Marchitan, şi el fost profesor de matema-tică de la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare”.
Unul din foştii elevi pe care Mircea Ott l-a învăţat tainele matemeticii, a spus, cu lacrimi în ochi, că regretatul profesor i-a deschis porţile matematicii şi i-a îndrumat paşii în viaţă. “Un mare om, nu am cuvinte, fără dumnealui nu eram astăzi cine sunt. M-a făcut, prin blândeţea şi devotamentul lui faţă de această materie, să mă îndrăgostesc şi să o iau şi eu în braţe”, a declarat Mihai Airinei, fostul elev al profesorului Ott. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …

One comment

  1. Dumnezeu sa-l ierte! Un om care si-a facut datoria!