Wednesday , December 7 2022

Criticile privind alocarea de fonduri pentru drumurile Sucevei sunt combatute de Gheorghe Flutur


N “Este un delict s\ fii harnic [i s\ ai portofoliu de proiecte?”, s-a `ntrebat, retoric, pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, spun=nd c\ sunt comentarii r\ut\cioase care s-au f\cut [i d=nd asigur\ri c\ pentru toate jude]ele din ]ar\ vor fi alocate fonduri, doar c\ pachetul `n care erau incluse Suceava [i Boto[aniul era cel mai avansat din punct de vedere al documenta]iei
Pre[edintele Consiliului Jude]ean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri c\ specula]iile privind aprobarea primului pachet de lucr\ri din Programul Na]ional de Dezvoltare a Infrastructurii, care include jude]ul Suceava, nu au suport [i s-a `ntrebat dac\ e un delict s\ fii harnic [i s\ ai portofoliu de proiecte. Gheorghe Flutur a spus, `ntr-o conferin]\ de pres\, c\ nu este de acord cu “comentariile r\ut\cioase” legate de aprobarea primului pachet de lucr\ri din Programul Na]ional de Dezvoltare a Infrastructurii care include investi]ii de o sut\ de milioane de euro `n jude]ele Suceava [i Boto[ani. “Eram cei mai avansa]i, cu proiectele preg\tite. Toate jude]ele Rom=niei vor beneficia de Programul Na]ional de Dezvoltare a Infrastructurii”, a spus vicepre[edintele PDL. El a men]ionat c\ a cerut doar gr\birea procedurilor pentru ca licita]iile s\ fie organizate mai repede [i sper\ c\ la mijlocul lunii mai s\ fie desemna]i c=[tig\torii. “E un delict s\ fii harnic [i s\ ai portofoliu de proiecte?”, s-a `ntrebat Flutur.
El a mai spus c\ licita]iile vor fi organizate de MDRT [i c\, din c=te [tie, exist\ mai multe firme care [i-au anun]at inten]ia de finan]are. Flutur a precizat c\ `n cadrul PNDI costurile lucr\rilor vor trebui s\ se `ncadreze `n standardele de cost.
Guvernul a decis `nceperea lucr\rilor de modernizare a 300 de kilometri de drumuri jude]ene [i de interes local din jude]ele Suceava [i Boto[ani, `n valoare de 100 milioane euro, reprezent=nd primul pachet de lucr\ri din Programul Na]ional de Dezvoltare a Infrastructurii, a anun]at, joi, ministrul de resort, Elena Udrea. Lucrarea face parte din planul de modernizare a 10.000 kilometri de drumuri jude]ene [i de interes local.
Pe lista tronsoanelor de drumuri care urmeaz\ s\ fie modernizate `n cele dou\ jude]e figureaz\, printre altele, C=mpulung Moldovenesc-Stulpicani, Suceava-Dolhasca, Boto[ani-Criste[ti, Ia[i-Fl\m=nzi, precum [i reabilit\ri de str\zi `n municipiul R\d\u]i [i ora[ul Liteni. Potrivit ministrului, procedurile prealabile aprob\rii pentru toate celelalte pachete de lucr\ri, incluz=nd c=te dou\ jude]e, vor fi finalizate p=n\ la 28 martie, astfel `nc=t s\ ob]in\ avizul Guvernului p=n\ la jum\tatea lunii aprilie, `n vederea organiz\rii licita]iilor. (D.P.)

Vezi si

Conflict la Școala Gimnazială Zamostea. Directoarea a chemat Poliția în ajutor, iar o profesoară Ambulanța

Disensiunile dintre corpul profesoral și directoarea școlii din Zamostea mocnesc de ceva timp, iar la …

No comments

  1. Domnule Flutur, un copac daca n-are hrana si apa care s-o circule moare, nu? Ce naiba, ca doar ai terminat silvicultura! Fa matale anu` asta agricultura si pune pe roate CFR-ul ( du pretul biletelor mai jos de auto, curetul sa-l cumpere ieftin, marfa mut-o pe calea ferata) sa poata contracara pretul la combustibili, si e de ajuns. Restu` la anu` si cu planuri bine intocmite. Nu uita ca cine fuge dupa doi iepuri, lasa caruta`n drum, sau tremura la toamna de foame.

  2. Da domnule Presedinte ne bucuram cum zbori din floare in floare , asa cum arata si numele dvs. Stim ca faceti acest lucru pentru buna starea judetului , dar credem ca tot pentru buna starea judetului ar trebui sa nu mai candidati in 2012 caci atunci nu veti mai avea cum sa jucati. Ca restul politicienilor nu sunt asa de slabi in gandire ca conducatorii din Partidul Portocaliu Bolsevic. Acesti oameni pentru care ati facut un ultim efort va vor multumi , dar vor veni alti politiceni tineri si vor explica ca in viitor nu veti mai avea cum sa-i ajutati si atunci lumea va intelege ca un Flutur traieste un sezon, adica un mandat. Felicitari pentru cariera scurta.