Monday , January 30 2023

Criminalul de la Rădăuți a fost arestat preventiv. Individul a mai stat în pușcărie din 1997 până în 2020 pentru o crimă, trei tentative de omor și tâlhării

Marți, 7 decembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față inculpatul Ghiocel Timofeev, (53 de ani), pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu. Tot ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava de luare a măsurii arestării preventive față de inculpat pentru 30 de zile, emițând mandat de arestare.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul Investigații Criminale și al Poliției municipiului pe raza căruia a fost comisă fapta.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că  la data de 6 decembrie 2021, în jurul orei 17,00, Ghiocel Timofeev, condamnat anterior pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, a pătruns fără drept în locuința  unei persoane de sex masculin din Rădăuți și a exercitat asupra acesteia multiple acte de violență în zone vitale cu un cuțit, care au condus la suprimarea vieții, agresiunea fiind exercitată în prezența copilului minor al victimei. La scurt timp după comiterea faptei, autorul a fost identificat de organele de poliție. Din cercetările efectuate până în prezent nu a reieșit motivul comiterii infracțiunii.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale, se arată într-un comunicat transmis ieri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

În iunie 1998, Ghiocel Timofeev, care atunci purta numele de  Anghel Ghiocel Țibuleac, trimis în judecată pentru patru infracțiuni extrem de grave – furt, tâlhărie, tentativă de omor deosebit de grav și omor, a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare de judecătorii din Iași, iar un complice de-al său, Sergiu Gavriliuc Rotaru, la 21 de ani de inchisoare.  Pe 7 iulie 1997, cei doi, buni prieteni, au băut împreună, apoi, într-un acces de furie necontrolată, l-au înjunghiat pe amicul lor comun, Cristinel Toth. Acesta a reusit să supraviețuiască atacului neașteptat. Tot în aceeași zi, Țibuleac și Rotaru i-au tăiat gâtul unei studente grecoaice, ca să-i ia geanta și o sacoșă pe care o avea în mână.  Victima a scăpat cu viață ca printr-o minune.  Fără  a avea nici o clipă mustrări de conștiință pentru cele două victime, peste două zile, Anghel Ghiocel Țibuleac l-a injunghiat mortal pe un alt amic al său, Ionel Irimiță, pentru a-i sustrage bunuri în valoare de 1,5 milioane lei vechi. Tribunalul Iași a stabilit că cei doi ticăloși sunt vinovați de toate acuzele precizate în actul de trimitere în judecată și i-a condamnat, dupa cum am mai precizat, la 25, respectiv 21 de ani de inchisoare. Ziarul de Iași consemna atunci că, în fața instanței, ei nu și-au motivat în nici un fel faptele săvârșite.

Conform relatărilor presei, cât a stat în pușcărie, Ghiocel Țibuleac a mai fost condamnat pentru încă o tentativă de omor, după ce a înjunghiat un alt deținut.

Criminalul a fost eliberat din pușcărie în 2020 și s-a căsătorit, luând numele soției, Timofeev, stabilindu-se în Rădăuți. Ca și în atacurile din 1997, nici după crima înfăptuită luni seara la Rădăuți, Ghiocel Timofeev nu a spus încă anchetatorilor ce l-a determinat să-l ucidă pe acel bărbat. (O.S.)

 

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …