Sunday , December 4 2022

Copilul de doi ani găsit mort pe un câmp din Vicovu de Sus a decedat din cauza frigului

Băieţelul de doi ani şi patru luni a fost dat dispărut de către părinţi în seara de 5 ianuarie. Peste 100 de oameni l-au căutat, micuţul fiind găsit decedat a doua zi, pe un câmp aflat la 1,2 kilometri de casa lui. Medicii au stabilit drept cauză a decesului „refrigerare prin expunere îndelungată la temperaturi reduse”copil cautari

La data de 7 ianuarie 2018, medicii legişti din cadrul Cabinetului de Medicină Legală Rădăuţi au stabilit cauza decesului minorului Samuel David Farcaş, de doi ani, din oraşul Vicovu de Sus, ca fiind „refrigerare prin expunere îndelungată la temperaturi reduse”.

Amintim că în seara de 5 ianuarie 2018, pe la ora 18.05, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost anunţată prin 112 de către Constantin Pardailean Grebănar despre faptul că fiul său, pe nume Samuel David Farcaş, în vârstă de doi ani, a plecat din curte şi nu îl mai găseşte. Bărbatul a precizat faptul că fiul şi fiica sa se jucau în curtea casei, iar la un moment dat a observat că băiatul lipseşte. A întrebat-o pe fiica sa, în vârstă de patru ani, despre locul în care se află fratele, însă aceasta a spus că era lângă ea, iar la un moment dat nu l-a mai văzut.

Având în vedere sesizarea, la nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus s-a constituit un centru de comandă unde au fost angrenaţi angajaţi din cadrul ISU Suceava, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră,  precum şi din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi şi voluntari din Rădăuţi. Peste 100 de oameni au scotocit şi periat zona din preajma locuinţei, însă băiatul nu a fost găsit. Poliţiştii de frontieră au acordat sprijin tehnic cu aparatura cu termoviziune din dotare, însă fără rezultat. Poliţiştii au verificat toate locuinţele şi anexele situate pe strada Romană din Vicovu de Sus. In dimineaţa de 6 ianuarie 2018, salvatorii au reluat căutările copilului dispărut cu o seară înainte. In urma căutărilor desfăşurate, în jurul orei 15.00, băiatul a fost găsit decedat pe un câmp situat la circa 1,2 kilometri de locuinţa sa. La examinarea exterioară a cadavrului nu au fost găsite urme de violenţă, îmbrăcămintea şi încălţămintea fiind integre.

Investigarea tehnico-ştiinţifică a locului faptei nu a evidenţiat probe sau mijloace materiale de probă care să conducă la ipoteza comiterii unei infracţiuni, cercetările fiind continuate de Poliţia oraşului Vicovu de Sus pentru infracţiunea de „ucidere din culpă”. (D.Z.)

 

Vezi si

O femeie de 33 de ani, ajunsă în stare gravă l-a spital, le-a spus medicilor că s-a înjunghiat din greșeală în burtă în timp ce se certa cu soțul

O femeie în vârstă de 33 de ani din municipiul Suceava a ajuns, sâmbătă după-amiază, …