Thursday , July 7 2022

Coordonatorul de la Spitalul Județean Suceava: „Am un teanc foarte mare de cereri de concediu și de pensionări, de la medici”

Spitalul Județean de Urgență Suceava, care are acum un management militar, sufera de o acuta lipsa de personal si exista tensiuni intre angajații nemulțumiți de stilul cazon al noii conduceri si coordonatorii operatiunilor de repunere in normalitate a activitatilor din spital, care  acuză la randul lor lipsa de disciplină.

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Suceava și-au depus cereri de concediu sau de pensionare, a declarat pentru Libertatea, managerul militar al instituției, generalul Ionel Oprea. “Nu vor doar concediu, unii vor să se pensioneze, unii aveau de multă vreme cereri de concediu neonorate, aveam un teac foarte mare. De aceea am ordonat astăzi să le punem pe categorii de solicitări și să vedem și vă vom informa câți dintre colegii noștri și-au exprimat dorința de a nu se integra în echipă. A, da, da, sunt mai mult de 10-15, e un teac solicitări. Am făcut o comisie vom analiza toate problemele și de sănătate. Sunt și medici și asistente, dar mai mult personal superior. A venit cineva astăzi cineva cu un cancer și mi-a spus că eu nu pot lucra mai mult de șase ore. Și e un cancer de tiroidă, nu vă supărați, evoluția patologiei tiroidiene e conexată cu stările de solicitare, stres. Și i-am spus: Doamnă, vă rog să înaintați un raport și mai bine stați acasă. Nu, că vreau să vin! Nu, doamnă, nu putem să fim de acord să vă faceți rău, lăsați-o încolo, că găsim noi cine să vină”, spune Oprea pentru Libertatea.

“Din personalul auxiliar, din asistente, infirmiere, mai toți vor continua, cu excepția celor bolnavi, că sunt și dintr-ăștia care au continuat să muncească deși erau bolnavi, sărăcii, dar la medici se constată mai multe solicitări de a pleca”, adauga Ionel Paul Oprea.  Iar generalul are și exemple recente de indisciplină. “Dar nu vă supărați, spunem la toată lumea, se ordonă trasee, iar ieri o asistentă care pleca acasă cu haine de stradă s-a adus în cortul în care vin bolnavii de COVID că nu știu pe cine căuta. S-a contaminat. I-am spus: “Nu vă supărați, v-ați contaminat” Mi-a spus: “Ei, nu are nimic că mă duc acasă.” Ați auzit??? Personal medical cu instrucție epidemiologică! Ce să mai zic de ceilalți. Așa s-au îmbolnăvit. Unii din prostie, din neștiință, cu toate că erau obligați să cunoască și alții din rea-voință pentru că știau că sunt bolnavi și s-au dus și au intrat în contact cu pacienți și i-au îmbolnăvit”, arată cu degetul Oprea.

Acesta a mai afirmat ca mare parte din personal s-a insanatosit, dar nu e inca la munca.

“Ține și de personalul de aici, cât dorește să lucreze, cât dorește să se opună la mersul lucrurilor, că am sesizat și asta. Noi ne comportăm disciplinat pentru că profesia medicală înseamnă să salvezi viețile, să salvezi starea de sănătate și de bine și în această situație fiind o mare responsabilitate, numai respectând o disciplină riguroasă ai șansa de a-ți atinge obiectivele. Poate pentru unii nu este clar, sau le este clar, dar o eludează. Cel puțin după comportament. E personal care nu dorește să fie reintegrat, din varii motive, e speriat. Parte din echipă nu se va regăsi în drumul ascendent și după aceea drumul normal, zilnic și vom aduce oameni din altă parte. Avem deja oameni care sunt voluntari. Bine, mai toți s-au însănătoșit, 90%, dar de ce nu sunt la lucru? Noi respectăm opțiunile oamenilor, pe principiul că nu poți să lucrezi decât cu cei care vor să lucreze cu echipa. Și dacă nu doresc, foarte bine, e problema lor, eu nu stau să anchetez!”, a mai declarat Ionel Oprea.

 

Vezi si

76 de ani de la uciderea, la Vicov, a unui lider al partizanilor anticomuniști

La data de 8 iulie 1946, locotenentul Vladimir Macoveiciuc, conducătorul celui mai important grup de …

No comments

 1. Trebuie dati toti afara cadre medicale, daca nu le dai nu vb frumos, dupa ce le dai vb 10 min frumos si pe urma iarasi pe tonul lor.Mai ales doctorita MOTAN trebuie concediata fara drept de nimica (pensie luata).A fost o sugativa de bani. O nesimti.

 2. Concedii neonorate apoi concediu medical pentru dermatita de contact sau vreo unghie incarnata….. si asa trece valul greu si revin la munca când e liniste..

 3. Vedeți acum de ce erau camere de filmat în spital? Nu doar ca era șpagă mare dar și oamenii umblă ca somnambilii prin spital fără disciplină, fără atenție, fără interes deoarece stiu ca spitalul nu ii tratează disciplinar. Vă mai întrebați de ce unei din ei umblă ca copii prin intuneric și se rănesc sau de ce unii iau un virus sau o infecție cu ei.
  Corupția crează incompetență. Incompetență duce la pierderi de vieți.

 4. Dictature4ever

  Domnule General, daca le acceptati demisiile si concediile acestor aroganti in 2 saptamanai tara nu va avea cu cine sa trateze bolnavii..astazi aveti deunde gasi rezerve dar peste o luna cand Suceava va fi doar inceputul unui dezastru epidemiologic national? daca acceptati situatia tara va fi un mare cimitir si in maxim oluna vom apela la stomatologi sa se califice peste nopate in terapie intensiva si sa trateze bolnavi Covid. Haideti sa spunem adevarul, stim bine ca posturile in spitalele de stat costa mult..ffoarte mult.. zeci de mii de euro in spitale universitare si sumele scad proportional cu distantele de metropole si de rangul spitalelor. Rezidentiatele sunt serioasde in proportie de 30%, in rest rezidentii fac foi si munca de registrator si apoi pentru ca au sclavagit primesc privlilegiul unei comisii “aranjate” la specialitate. Au venit vreodata cu o initiativa? au venit la un spital militar sa propuna un exercitiu comun? ei merg la congrese si conferinte doar daca vreo firma de medicamente baga bani grei sa ii tina regste la hoteluri de 4 stele? Cum sa stea asa niste somitati care au uitat cum arata un wc public sau poate au fost tinuti in puf de parinti si nu stiu nici cum arata un tren sau o cantina de internat sa stea in camin cu buda turceasca la comun!! Va rog trimiteti lista cu demisii si concedii la DNA sa le veriofice rapid averile si sa le ofere ceva mai “calduz” cu 4 paturiin camera si cu zabrele la geam!!Vor drepturi..dati-le..dar sa stie ce ii asteapta!

 5. Mda, cand multi au ajuns pe pile normal ca dau bir cu fugitii in secunda nr 2. Stima si laude personalului medical care este inca pe baricade , dovada de caracter adevarat !

 6. Plătitor de taxe Din Suceava

  De ce nu se mai face pontarea la spital electronic? Vor fi la fel de mulți cum au fost carnetele de Revoluționar
  Aceea prima propusa va fi plătită personalului chiar dacă au stat în medical sau autoizolat?! Ca doar voluntarii au asigurat și pt cei care au stat la dos.
  Și de ce nu se fac publice listele cu persoanele care sunt în concedii medicale, de odihna sau autoizolarea continua?