Tuesday , July 5 2022

Consiliere și orientare pentru elevii Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

Activitatea de orientare şi consiliere pentru carieră are un rol foarte important pentru elevii colegiilor militare, care muncesc intens pentru realizarea visului lor. Marți, 12 aprilie, a avut loc o astfel de activitate, cu ocazia căreia viitorii militari au aflat de la personalități cu vastă experiență în domeniu avantajele și oportunitățile privind dezvoltarea profesională în cadrul unităților din Forțele Terestre, în vederea unei alegeri potrivite.

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc s-au întâlnit cu colonel dr. Cornel-Traian Scurt, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” Bistrița, absolvent al colegiului, promoția 1988, colonel Gabriel-Constantin Turculeț, comandantul Brigăzii 282 Blindată ”Unirea Principatelor” Focșani, absolvent al colegiului, promoția 1991, colonel Marian-Ilie Dragomir, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” Brașov, colonel conf. univ. dr. Constantin Grigoraș, prorector pentru formarea continuă și relația cu studenții în cadrul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu, absolvent al colegiului promoția 1985, maior Adrian Vâlcu, șef birou în cadrul serviciului învățământ din Statul Major al Forțelor Terestre.

Toți elevii participanți au primit cu interes detaliile legate de oferta educațională, dar și despre sistemul de învățare a limbii engleze, traiectoria și evoluția în carieră, în funcție de fiecare armă și specializare, după cum au informat reprezentanții colegiului.

După activitatea de prezentare a posibilelor opțiuni pentru cariera militară, a avut loc o expoziție inedită cu tehnică militară folosită de militarii din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” Bistrița, Batalionul 17 Vânători de Munte ”Dragoș Vodă” Vatra Dornei și Batalionul 2 Infanterie ”Călugăreni”. La final, comandantul colegiului, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici, le-a mulțumit distinșilor oaspeți pentru timpul prețios oferit elevilor. (O. N.)

Vezi si

Sunt alții care se pricep la promisiuni mai bine decât oficialii noștri. Ucrainenii iar l-au informat pe prefectul Sucevei că termină îndată punctul de frontieră de la Vicov

Punctul de trecere a frontierei de la Vicov va fi deschis pe 20 iulie pentru …