Sunday , December 4 2022

Cinci transporturi ilegale de lemn, interceptate de polițiști

Aceștia au interceptat în trafic patru camioane și o căruță în care erau transportați 78 de metri cubi de lemn fără documente de proveniență 

lemn politie

In data de 4 decembrie 2015, polițiștii Secție 14 de Poliție Rurală Vama au continuat verificările cu privire la camionul încărcat cu lemn ce a fost abandonat pe drumul forestier „Tomnatic” din comuna Moldovița, descoperind că acesta a fost condus de un localnic în vârstă de 34 de ani, care transporta 9,22 metri cubi de lemn lucru rășinoase. Cum bărbatul nu a putut prezenta un aviz de însoțire a mărfii a fost amendat cu 2.000 de lei, iar lemnul i-a fost confiscat și predat Ocolului Silvic „Tomnatic” Câmpulung Moldovenesc.
In data de 3 decembrie 2015, la ora 19.13, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost anunțată despre faptul că pe strada Calea Transilvaniei din localitate circulă un camion încărcat cu lemn fără documente de proveniență. Polițiștii deplasați la fața locului au găsit abandonat și încuiat vehiculul încărcat cu lemn, care îi aparține unui bărbat de 44 de ani, din comuna Vama, transportul nefiind înregistrat în aplicația informatică. Ulterior, la 4 decembrie a.c., proprietarul camionului a fost invitat la sediul poliției, ocazie cu care bărbatul a declarat că el a condus autovehiculul și nu are documente de proveniență pentru materialul lemnos. Soferul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar materialul lemnos cu un volum total de 7 metri cubi lemn foc fag a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Pojorâta.
In data de 4 decembrie 2015, la ora 14.30, o patrulă din cadrul Postului de Poliție Putna a oprit pentru control pe DN 2H, pe raza comunei Putna, camionul condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Frătăuții Noi, care transporta material lemnos. In urma verificării avizului de însoțire emis la data de 4 decembrie a.c., ora 09.53, polițiștii au constatat faptul că, datele înscrise în document, nu corespund din punct de vedere cantitativ, ca dimensiune și specie cu materialul lemnos transportat. Lemnul a fost inventariat de lucrătorii silvici, rezultând cantitatea de 18,24 metri cubi lemn lucru rășinoase. Soferul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar lemnul în valoare de 6.000 de lei a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Putna.
In data de 4 decembrie 2015, la ora 19.05, un echipaj din cadrul Postului de Poliție Vatra Moldoviței a oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Vatra Moldoviței, camionul încărcat cu lemn condus de un bărbat de 49 de ani, din localitate, care a declarat faptul că nu are documente legale de însoțire a materialului lemnos. Materialul lemnos a fost inventariat de lucrătorii silvici, rezultând cantitatea de 42,53 metri cubi lemn lucru rășinoase. Soferul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar lemnul în valoare de 13.000 de lei a fost confiscat și predat depozitului silvic Dragoșa din comuna Frumosu.
In data de 5 decembrie 2015, la ora 15.30, Secția 11 de Poliție Rurală Pojorâta a fost anunțată despre faptul că pe DJ 175 din localitatea Breaza o persoană transportă lemn cu o căruță fără a avea documente de proveniență. Polițiștii deplasați la fața locului l-au găsit pe un bărbat de 60 de ani, din comuna Breaza, care transporta cu faetonul 0,97 metri cubi de material lemnos de esență rășinoase și care a declarat faptul că arborii au fost tăiați de pe proprietatea sa situată pe raza Ocolului Silvic Cârlibaba din locul denumit „Dadu”. Lemnul în valoare de circa 250 de lei a fost confiscat și predat Cantonului Silvic Breaza, iar căruțașul a fost amendat cu 2.000 de lei. (C.Z.)

Vezi si

Tabăra de la Bucșoaia este încă departe de modernizare

Studiul pentru modernizarea Taberei Bucșoaia se apropie de final, dar nu în ritmul în care …