Friday , December 2 2022

Cinci persoane în delegaţia judeţului Suceava la Târgul Internaţional de Turism “Ferien Messe” de la Viena

Doi funcţionari, doi artişti populari şi un translator vor participa la acest târg organizat la Viena în perioada 11-14 ianuarie 2018. Cei cinci delegaţi, vor prezenta  imaginea turistică a  Sucevei şi Bucovinei. In acest scop  vor fi alocaţi 40 de mii de lei, pentru toate cheltuielile aferente  

sedinta cj 22 dec 2017

In ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Suceava, a fost votat un proiect de hotărâre privind aprobarea participării Consiliului Judeţean Suceava la Târgul Internaţional de Turism “Ferien Messe” la Viena în  Austria, în perioada 11-14 ianuarie 2018. Conform proiectului de hotărâre, delegaţia  judeţului  Suceava care va participa la Târgul Internaţional de turism “Ferien Messe” va fi acătuită dintr-un număr de 5 persoane, respecti, doi reprezentanţi ai Serviciului turism (CNIPT) din cadrul Consiliului Judeţean, un translator de limbă germană şi doiv meşteri populari. Cheltuielile aferente organizării în condiţii corespunzătoare a acestei acţiuni în sumă totală de 40.200 de lei, vor fi suportate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean.

Potrivit expunerii de motive semnate de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc, târgul de turism “Ferien Messe” este primul ca mărime şi importanţă la nivelul Austriei, înregistrând la ediţia 2017 un număr de 150.000 de vizitatori şi 850 de expozanţi din 70 de ţări. “Având în vedere că din numărul total de turişti străini care vizitează anual judeţul Suceava, pe primul loc se regăsesc turiştii vorbitori de limbă germană, austrieci şi germani, consider importantă participarea judeţului Suceava la această manifestare, cu atât mai mult cu cât, târgul este inclus în calendarul Ministerului Turismului pentru anul 2018 iar cheltuielile privind închirierea spaţiilor pentru standuri sunt preluate de această autoritate”a explicat vicepreşedintele Viorel Seredenciuc. .Potrivit expunerii de motive, promovarea judeţului Suceava, a destinaţiei turistice Bucovina la această manifestare se va axa pe “punerea în valoare a obiectivelor şi atracţiilor turistice, a moştenirii culturale, tradiţiilor şi obiceiurilor zonei, produsele specifice urmând a fi cunoscute de cei interesaţi prin intermediul materialelor de informare şi promovare, precum şi a ofertelor turistice realizate de agenţii economici şi de asociaţiile profesionale din judeţ”.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de consilierii judeţeni prezenţi, unii, făcând parte din vechea gardă, meţionând că altădată participările la acest gen de târguri erau mult mai fastuoase.(N.R.)

 

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …