Wednesday , February 1 2023

Cei doi tineri care vindeau amfetamină, cannabis și etnobotanice în zona Rădăuți au fost arestați preventiv

Iosif Marian Grijincu și Daniel Molociniuc au fost arestați preventiv de Tribunalul Suceava după ce procurorii au stabilit că aceștia ar fi vândut amfetamină, cannabis și etnobotanice în zona Rădăuți. Grijincu este inculpat și în dosarul traficanților care vindeau etnobotanice amestecate cu materiale de construcții, gruparea respectivă având peste 300 de clienți

 perchezitii diicot

Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților Iosif Marian Grijincu și Daniel Molociniuc, acuzați de trafic de droguri.

Procurori din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava și polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava, ­be­neficiind de suportul tehnic al Serviciului Operațiuni Speciale Suceava, începând cu luna aprilie 2017 au documentat  activitățile infracționale privind procurarea de droguri de risc și mare risc, precum și de alte substanțe interzise prin sistemul informatic „dark-net”, pe care ulterior le puneau în vânzare consumatorilor de pe raza municipiului Rădăuți, dar și din împrejurimi.

In urma cercetărilor efectuate a rezultat că suspectul Iosif Marian Grijincu a pus la punct o schemă infracțională care să-i permită derularea de activități de traficare de droguri de risc și mare risc, precum și de substanțe cu efecte psihoactive destinate comercializării către diverși clienți, prin intermediari de încredere, cu scopul obținerii unor importante beneficii financiare. Pentru a nu risca să fie descoperite cantitățile cu substanțe interzise pe care le trafica în locații care să-l pună în legătură cu persoana sa și care să conducă la probarea activităților sale infracționale și să riște arestarea preventivă, întrucât este cercetat sub control judiciar în dosarul nr. 2D/P/2011 al DIICOT – Serviciul Teritoral Suceava pentru comiterea de infracțiuni de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și de substanțe cu efecte psihoactive, suspectul Iosif Marian Grijincu, pentru a-și depozita aceste substanțe, a utilizat cutii poștale ori spații aparținând unor persoane care nu erau în cunoștință de cauză cu privire la astfel de demersuri, având acces la aceste locuri prin intermediari de încredere.

Astfel, la data de 20 aprilie 2017 au fost descoperite într-o cutie poștală a unui apartament din municipiul Rădăuți, de către o persoană întoarsă din străinătate și care dorea să ridice corespondența, un număr de 50 de pliculețe autosigilante în care se afla cantitatea totală de 8,82 grame de substanță pulverulentă care conținea amfetamină, două pungi în care se afla cantitatea totală de 17,19 grame de cannabis, precum și 36 de pliculețe autosigilante în care se afla cantitatea totală de 4,37 fragmente vegetale.

S-a stabilit că persoana care a des­coperit substanțele menționate este o rudă a suspectului Daniel Molociniuc, pe care suspectul Iosif Marian Grijincu îl folosea în activitățile de comercializare a drogurilor și celorlalte substanțe interzise.

Totodată, la data de 8 mai 2017, fiind făcute cercetări într-un alt dosar al DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu ocazia efectuării unei percheziții domiciliare, într-un fișet din magazia localului administrat de un martor au fost descoperite 200 de plicuri din plastic, în care se afla cantitatea totală de 42,45 grame de substanță pulverulentă care conține Amfetamină. Pe trei dintre cele 200 de plicuri au fost găsite trei fragmente de urme papilare aparținând suspectului Iosif Marian Grijincu.

Marți, 6 iunie 2017, polițiștii din cadrul BCCO Suceava, cu sprijinul unor lucrători din cadrul IPJ Suceava – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, au făcut șapte percheziții domiciliare pe raza municipiului Rădăuți, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice și de stocare a datelor informatice, constând în trei hard-disk-uri și opt telefoane mobile, precum și înscrisuri utile cauzei, iar cei doi suspecți au fost duși la sediul DIICOT Suceava pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale. (D.Z.)

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …