Monday , May 20 2024

Catedrala Sucevei va primi banii prevazuti, initial, pentru sustinerea activitatilor fotbalistice

N solicitarea adresat\ de preo]i c\tre conducerea Prim\riei a fost de 500.000 de lei, `ns\ primarul Ion Lungu a ar\tat c\ nu dispune dec=t de 300.000 de lei, banii urm=nd a fi transfera]i din contul pentru fotbal

Catedrala „Na[terea Domnului” din Suceava va putea beneficia de `nc\ 300.000 de lei p=n\ la finele acestui an. Potrivit unui proiect de hot\r=re de Consiliu Local ini]iat de primarul Ion Lungu, Catedralei i se va aloca suma respectiv\ `n baza unor rectific\ri bugetare [i `n urma unei cereri formulat\ la Prim\rie `n data de 4 noiembrie. Conform cererii respective, preotul paroh Petru Argatu a cerut sprijinul municipalit\]ii, ar\t=nd c\ sunt necesare sume considerabile de bani pentru a se putea achita din datoriile pentru lucr\rile deja executate, dar [i pentru plata manoperei aferente lucr\rilor r\mase de efectuat la [arpant\ [i achizi]ionarea de materiale ce mai trebuiesc `n momentul de fa]\ pentru a se realiza lucr\rile r\mase [i a se proteja ceea ce s-a f\cut deja. Potrivit celor specificate `n cererea adresat\ de preotul paroh Petru Argatu, posibilit\]ile materiale [i financiare ale parohiei sunt limitate pentru c\ dona]iile credincio[ilor nu pot asigura un ritm constant al lucr\rilor, „exist=nd pericolul s\ se degradeze ceea ce s-a f\cut cu trud\ [i cu cheltuial\”. Suma solicitat\ `n cererea respectiv\ era de 500.000 de lei. Conform proiectului de hot\r=re privind rectificarea bugetar\, primarul Ion Lungu a ar\tat c\ `n aceast\ perioad\ a anului este foarte greu a se aloca o sum\ mai mare de 300.000 de lei pentru edificiul religioas respectiv iar sursa acestor bani o va reprezenta fondurile prev\zute a fio alocate pentru fotbal [i care au r\mas necheltuite p=n\ `n prezent. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Meci de Liga V-a întrerupt după o încăierare generală între jucători și spectatori

Cazul meciului dintre Polul Nord Brodina și Unirea Salcea va ajunge miercuri pe masa Comisiei …

No comments

  1. Nu înţeleg, de ce trebuie noi contribuabilii să plătim pentru ambiţiile megalomanice ale popilor ăstora. Au atâta amar de pământuri,păduri,clădiri de pe care încasează chirii grase,de ce trebuie să plătim tot noi?Ce fac cu banii?
    Călugări şi călugăriţe,ierarhi care se plimbă în limuzine luxoase,vorbesc la mobile de sute de euro, dar care ne îndeamnă pe noi mirenii la umilinţă şi jertfă, în timp ce ei huzuresc! Dragi popi,nu mai trăim în evul mediu,când biserica cerea supunere oarbă enoriaşilor sub ameninţarea afuriseniilor si blestemelor de tot felul.Sunt convins că Domnului Dumnezeului nostru, iar fii plăcut mai mult dacă in locul acestei catedrale, s-ar fii construit un azil de bătrâni sau o casă de copii.Nu credeţi?! Şi încă ceva: sunteţi “sarea pământului”,comportaţi-vă ca atare!

  2. iar nu sunt bani de footbal?

  3. sigur ca e la fel de generos pe banii nostri doar le-a dat pamant gratis pentru scoala ;dar nu inteleg de ce nu face cu banii astia ceva in orasul asta ca arata ca dupa razboi sau de ce nu ii da scolilor ca le ploua inauntru

  4. ce tot cauta popii astia in sutana? pai este cate o biserica pe fiecare straduta ce tot vor? primarul este la fel de generos si cu celelalte culte?