Saturday , December 2 2023

Casa de Pensii mai are 30 de bilete de tratament nedistribuite pentru începutul lunii aprilie

Cele mai multe locuri rămase libere sunt în stațiunea 1 Mai. Mai sunt bilete și în stațiunile Amara, Geoagiu și Pucioasa

42 de pensionari suceveni au primit bilete de tratament pentru seria a III-a și ar trebui să se prezinte în stațiuni săptămâna viitoare mai exact, în perioada 6-9 aprilie. Numărul de bilete de tratament alocate județului Suceava, prin Casa de Pensii, pentru această serie este de 72 dar 30 de bilete au rămas nedistribuite. Cele mai multe bilete rămase sunt în stațiunea 1Mai unde mai sunt 18 locuri. Casa de Pensii mai are opt bilete la Amara și câte două la Geoagiu și Pucioasa. De menționat că pentru această serie au fost depuse 322 de cereri. Pensionarii au ales dintre stațiuni cum ar fi 1 Mai, Amara, Nicolina, Buziaș, Moneasa, Pucioasa, Vatra Dornei, Herculane, Căciulata, Techirghiol. Persoanele care sunt beneficiare ale unui bilet de tratament se pot prezenta la sediul Casei Județene de Pensii cu biletul de trimitere formular în regim special, de la medic, în dublu exemplar, buletinul de identitate și cuponul de pensie aferent lunii martie 2023.

“La ridicarea biletelor de tratament este obligatoriu să se prezinte titularul biletului sau, în cazuri excepționale, o altă persoană, desemnată de către titular pe baza unei procuri autentificate, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear”, susțin reprezentanții Casei Județene de Pensii Suceava. Până la sfârșitul anului, pensionarii suceveni vor mai beneficia de încă aproximativ XV serii în care se vor acorda aproape 4.000 de bilete de tratament balnear. “Conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sistemul public de pensii, în afara pensiilor se pot acorda, în condițiile legii, și alte categorii de prestații, printre care și biletele de tratament. Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanților îndreptățiți, în limita numărului de locuri asigurate în unități de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Cererile pentru acordarea unui bilet de tratament se pot depune oricând în cursul anului 2023. În cursul anului trecut, numărul total de cereri de acordare a unui bilet de tratament a fost de aproximativ 8.000”, au completat reprezentanții Casei Județene de Pensii Suceava. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Drapel impresionant, desfășurat în fața Cazinoului din Vatra Dornei

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, Tricolorul a fost arborat pe Cazinoul din …